Xrisi-Augi-Kasidiaris-oplo

11/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κατευθύνει, καθοδηγεί και εκπαιδεύει»

Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης καθόριζε το πλαίσιο δράσης ως υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του είχε δώσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
      Pin It

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για το σκεπτικό των δύο ανακριτριών και του εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικοί λειτουργοί εκτιμούν ότι ανήκει στην στενή ηγετική ομάδα, δίπλα στον αρχηγό από το 2011, ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των όπλων, για τα οποία και απολογήθηκε συμπληρωματικά το «πρωτοπαλίκαρο» της Χρυσής Αυγής, η δικαιοσύνη υποστηρίζει πως, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του, κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων.

Επίσης, σημειώνουν πως τα στελέχη πραγματοποιούν τις ασκήσεις, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ' αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα.

Διαβάστε εδώ το ένταλμα προσωρινής κράτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τις απολογίες του Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον των ανακριτριών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

 

efsyn.gr

Scroll to top