13/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Διαφορετική πρόταση

 

Φιλότιμες προσπάθειες να καλύψει τη στάση του ΚΚΕ στο θέμα του δημοψηφίσματος και να μεταφέρει το πρόβλημα στη ΔΗΜΑΡ κατέβαλε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης. Λίγο πριν πάει στη Βουλή για τη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος πήγε στο Mega και εξέθεσε τα συμπεράσματά του από τις προτάσεις που είχε πάρει την προηγουμένη στη Διάσκεψη. «Εχω ένα δίλημμα. Εχω μια δήλωση της ΔΗΜΑΡ που δεν δέχεται να συναθροιστούν οι υπογραφές. Με τη δήλωση αυτή η ΔΗΜΑΡ βγαίνει από το παιχνίδι». Απέναντί του ήταν το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Γ. Αμοιρίδης, ο οποίος επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι αυτό που διαφοροποιείται, αλλά ο αντιπρόεδρος επέμεινε στη δική του εκδοχή: «Το ΚΚΕ όπως θέτει το ζήτημα δεν το διαχωρίζει». Και ας έλεγε το ίδιο το ΚΚΕ ότι η δική του πρόταση είναι διαφορετική. Τόσο άγχος πια στη Ν.Δ. μην εκτεθεί το ΚΚΕ…

 

Δ.Κ.

 

 

……………………………………..

 

 

„Εξεταστική

 

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της ενδεχόμενης αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων το 2009 ώστε να μπει η Ελλάδα στο Μνημόνιο ζητά με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος. Με αφορμή το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «εντελώς παράνομα, παρελκυστικά και προκλητικά συνεχίζει να καλύπτει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό Oικονομικών και ήδη υπόδικο Γ. Παπακωνσταντίνου, τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και επίσης υπόδικο κ. Γεωργίου για πράξεις και παραλείψεις τους, που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης».

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………

 

„Κάμπινγκ

 

Το 2ο εναλλακτικό κάμπινγκ της διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου στο Βαθύ Γυθείου. «Θέλουμε να δείξουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τα σχέδια ξεπουλήματος των παραλιών στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η υπόθεση των παραλιών πρέπει να γίνει υπόθεση των νέων, υπόθεση δική μας» λέει η οργάνωση, επιχειρώντας να δώσει το στίγμα της φετινής διοργάνωσης. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και το κόστος για κάθε συμμετέχοντα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ θα διοργανωθούν ανοιχτές συνελεύσεις για το κάμπινγκ σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………….

 

„«Να προσαρμοστούν»

 

«Θα εξεταστούν και με ποια διαδικασία οι καταγγελίες των μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας για άσκηση σωματικής βίας από αστυνομικούς της περιοχής;» ρωτούν τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εργασίας οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, Μαρία Γιαννακάκη και Νίκος Τσούκαλης. Επιπλέον ζητούν από τον κ. Βρούτση να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τη Σύμβαση 129 του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, η οποία ορίζει το ελάχιστο της προστασίας των εργατών γης. Μάλλον δεν είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Οι μετανάστες ίσως θα πρέπει -κατά Σαμαρά- να προσαρμοστούν στο περιβάλλον.

 

Κ.Ζαφ.

 

……………………………………….

 

„Κυριακάτικη α(πε)ργία

 

Απεργία την τελευταία στιγμή κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων αύριο και όλες τις Κυριακές του χρόνου στις 10 «τουριστικές» περιοχές της χώρας. Μια απεργία που δύσκολα θα πετύχει, αφού οι εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν, ακόμα και απλήρωτοι. «Η χώρα έχει πάψει πια να είναι το Τζουράσικ Παρκ της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός, καλού-κακού πάντως ρυθμίστε τα ρολόγια σας έναν αιώνα πίσω. Για την ακρίβεια πριν από το 1910 και την πρώτη καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας.

 

Α.ΤΖ.

 

……………………………………….

 

„Αλληλεγγύη

 

Σε πολύ άσχημη κατάσταση είναι η υγεία του 47χρονου πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία, Μουσταφά Γιλμάζ, ο οποίος κάνει απεργία πείνας εδώ και 26 μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού. Είναι πατέρας 4 ανήλικων παιδιών και μένει εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα. Συνελήφθη ξαφνικά πριν από δύο μήνες για τη γνωστή υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν πέρσι σε βαρκάκι της Χίου. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, οι μόνες κατηγορίες εναντίον του είναι η φιλική του σχέση με άλλους προφυλακισμένους αγωνιστές.

 

Κ.Ζαφ.

 

………………………………………..

 

„Για τα χημικά

 

Εκδήλωση για την «απειλή των χημικών στη Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ» διοργανώνουν το «Αρδην» και η «Ρήξη». Στην εκδήλωση, την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο στέκι του «Αρδην» (Ξενοφώντος 4), θα μιλήσουν ο Ευάγγελος Γιδαράκος, καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων, ο Γιώργος Καραμπελιάς, ο Βαγγέλης Πισσίας, συντονιστής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία, και ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………

 

„Λογαριασμός

 

Λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 04-04-8343-562 για την ενίσχυση του δικαστικού αγώνα του σωματείου των εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας άνοιξαν η «Αλληλεγγύη για Ολους» και ο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Οι εργάτες, που δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από επιστάτες στις 17 Απριλίου του 2013 ενώ ζητούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών, βρίσκονται στα δικαστήρια, εξ ου και η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσής τους…

 

Γ.Δ.

 

 

………………………………………

 

„Αλλιώς…

 

«Κάθε ζωντανός οργανισμός, αν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, πεθαίνει! Η οικονομία και η κοινωνία είναι σύνθετοι ζωντανοί οργανισμοί». Τάδε έφη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο του «Economist». Δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για το σχέδιο της κυβέρνησης. Θα μεταρρυθμιστούμε όπως θέλουν, αλλιώς θα πεθάνουμε. Ο κοινωνικός δαρβινισμός σε πλήρη εξέλιξη.

 

Κ.Ζαφ.

 

……………………………………….

 

„Για τα χημικά (2)

 

Να σταματήσει τώρα η υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο ζητούν από τη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Δερμιτζάκης, Μ. Διακάκη, Μιχ. Κριτσωτάκη, Ανδ. Ξανθός και Γ. Σταθάκης. Οι βουλευτές καταλογίζουν βαρύτατες ευθύνες στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ για τη δυσμενή εξέλιξη του θέματος και προσωπικά στον κ. Βενιζέλο και τονίζουν πως σήμερα «η μόνη αποδεκτή επιλογή είναι η διακοπή του «πειράματος» και η ασφαλής καταστροφή των χημικών εκτός Μεσογείου, με ευθύνη των χωρών παραγωγής και εμπορίας τους».

 

Παν.Γεωργ.

 

……………………………………..

 

„Για την Ιστορία

 

Για τη δολοφονία του αρχιδούκα Φερδινάνδου της Αυστρίας «από 20χρονο Σέρβο της Βοσνίας» (αφορμή για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), γράφαμε στα «Παρασκήνια» πριν από 15 ημέρες, χωρίς να αναφέρουμε το όνομά του. Να… επανορθώσουμε, σημειώνοντας το όνομα, αλλά και την ημερομηνία γέννησής του (σαν αύριο, 13 Ιουλίου, 1894). Ηταν ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ, από τις σφαίρες του οποίου έχασε τη ζωή της και η σύζυγος του διαδόχου του αυστροουγγρικού θρόνου. Οσον αφορά την τύχη του Πρίντσιπ, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε όχι σε θάνατο, ούτε σε ισόβια, αλλά σε κάθειρξη 20 ετών, επειδή ήθελε… 15 ημέρες για να συμπληρώσει τα 20 χρόνια, που ήταν το όριο ενηλικίωσης. Φυλακίστηκε στις στρατιωτικές φυλακές της Βοημίας. Εκεί προσβλήθηκε από φυματίωση και πέθανε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια (στις 28 Απριλίου 1918).

 

Ν.Γ.

 

………………………………………

 

„«Ολοι απών»!

 

«Το ζήτημα το ανέβασαν (sic) τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τώρα είναι όλοι απών (sic)». Τάδε έφη Ανδρέας Ψυχάρης, την Παρασκευή στη Βουλή. Hταν ο ένας από τους μόλις τρεις «γαλάζιους» βουλευτές που υποστήριξαν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα με θέμα τη ΔΕΗ. Eχοντας μάλιστα και την απαραίτητη τηλεοπτική εμπειρία, διέκοψε για μερικά δευτερόλεπτα την ομιλία του, γιατί περνούσαν από μπροστά συνάδελφοί του, οι οποίοι θα «χαλούσαν» το τηλεοπτικό πλάνο. Aλλωστε ο πατέρας του, Σταύρος, είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του τηλεοπτικού Mega, το δελτίο ειδήσεων του οποίου ανέλυε επί ημίωρο την ήττα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ, ενώ στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top