13/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΟΑΣΘ - ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Περιμένοντας τον… Σταϊκούρα

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, ώσπου ν' αποφασίσει η κυβέρνηση! Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από Δευτέρα, καθώς η πόλη δεν διαθέτει άλλο μέσο μαζική μεταφοράς. «Εως ότου λάβει κάποιες αποφάσεις η κυβέρνηση, τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν. Θα σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας, όταν αποφασίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, να υπογράψει το πόρισμα και να έρθουν χρήματα στον Οργανισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

 

Το ελληνικό Δημόσιο χρωστά στον ΟΑΣΘ από το 2010 περίπου 125 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, αφενός να μένουν απλήρωτοι εδώ κι έναν μήνα, αλλά και ο οργανισμός να μην μπορεί να εφοδιάσει με πετρέλαιο τα λεωφορεία του. «Η αδιαφορία που επιδεικνύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποτελεί ταφόπλακα, καθώς ο ΟΑΣΘ αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα -πέραν της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους για άλλη μια φορά- να αμφισβητείται πλέον και η αξιοπιστία ασφάλειας των λεωφορείων, λόγω αδυναμίας σωστής συντήρησης», εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων.

 

Το σωματείο καλεί τους υπεύθυνους για την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν στους πολίτες τους λόγους που επιθυμούν τη διάλυση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο κέντρο αποφάσεων, στην Αθήνα, όπου διαμένουν και όπου συνεχώς αυξάνουν και βελτιώνουν τις εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς επιβατών.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top