Germany-Getze

14/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία

Με θριαμβεύτρια τη γερμανική ομάδα ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας που χάρισε μοναδικές στιγμές και έντονες συγκινήσεις σε όλον τον φίλαθλο κόσμο .
      Pin It

Με γκολ του Μάριο Γκέτσε, λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης (στο 113′), η Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Αργεντινής στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο στον Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η κανονική διάρκεια του αγώνα, όπως και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης είχαν ολοκληρωθεί χωρίς σκορ (0-0).

Argentina-Germany-Getze-1

Η Αργεντινή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής διάρκειας του τελικού, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ. Ωστόσο, η Γερμανία βελτιώθηκε στην επανάληψη και έφτασε το γκολ που της χάρισε το ποθητό τίτλο, σε μία διοργάνωση που χάρισε μοναδικές στιγμές και έντονες συγκινήσεις σε όλον τον φίλαθλο κόσμο.

Η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Ζανέιρο και ήταν μία μονομαχία δύο ομάδων από τις παραδοσιακά, μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά περιοχές του πλανήτη: την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

 

Lew-Joachim

Με τη νίκη της αυτή η Γερμανία του προπονητή Γιόακιμ Λεβ έφτασε τις 4 κατακτήσεις Μουντιάλ, με την προηγούμενη να είναι πριν από 24 χρόνια (το 1990). Οι άλλες δύο ήταν το (μακρινό) 1954 και το 1974.

Argentina-Germany-Messi-1

Αντίθετα, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, (που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει) έμεινε στις δύο κατακτήσεις Μουντιάλ (το πιο πρόσφατο ήταν το 1986). Αυτή ήταν η τρίτη φορά που Γερμανία και Αργεντινή ήταν αντιμέτωπες στην ιστορία τους σε μουντιαλικό τελικό, με την κάθε ομάδα να είχε (μέχρι σήμερα) πάρει από ένα (η Αργεντινή το 1986 και η Γερμανία το 1990).

 

Πώς έφτασαν στον τελικό

Η Γερμανία κληρώθηκε στον Ζ' όμιλο, κόντρα σε Πορτογαλία, ΗΠΑ και Γκάνα, καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη θέση αήττητη (2 νίκες, 1 ισοπαλία – 7 βαθμοί στο σύνολο). Στη συνέχεια «πάτησε γκάζι» και αφού απέκλεισε τη Γαλλία στα προημιτελικά, έκανε το «μπαμ» στον ημιτελικό κόντρα στη διοργανώτρια Βραζιλία, ταπεινώνοντάς τη με το (ιστορικό πλέον) 7-1.

Argentina-Germany-MullerΑπό την πλευρά της, η Αργεντινή ξεκίνησε από τον ΣΤ' όμιλο (απέναντι σε Νιγηρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Ιράν), όπου σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης «έπαιξε όσο έπρεπε» για να νικήσει έστω και με «μισό-μηδέν», προκειμένου να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο ημιτελικός αγώνας κόντρα στην Ολλανδία, όπου η ομάδα της Λατινικής Αμερικής πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

 

Περισσότερα στο mundial.efsyn.gr

 

efsyn.gr

 

Scroll to top