Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Ολοι στο «Ελ. Βενιζέλος» σήμερα στις 7 το απόγευμα. Να υποδεχτούμε την Εθνική Γερμανίας. Αντί για το Βερολίνο, έρχεται στην Αθήνα να την υποδεχτούμε. Μετά θα πάει στο Βερολίνο.

 

Τέτοια χαρά στην Ελλάδα είχαμε να νιώσουμε από το 2004. Το 2004 πήραμε το τιμημένο με την Εθνική Ελλάδας και το 2014 το χρεοκοπημένο με τη Γερμανία.

 

Σήκωσε την κούπα η Γερμανία. Από σήμερα στη σκληρή πραγματικότητα. Πώς θα πιάσουμε τον κροκόδειλο.

 

Εγινε ό,τι και με τα μνημόνια στον τελικό με την Αργεντινή. Αντιστεκόμαστε με τον Σαμαρά, αλλά στο τέλος νικάνε ή γ@μάνε οι Γερμανοί.

 

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος χθες το βράδυ στην Ελλάδα. Μνημονιακός και να έχει πάρει το Μουντιάλ η Γερμανία. Μ’ ένα σμπάρο δυο μνημόνια.

 

Οι Βραζιλιάνοι έντυσαν το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο με τα χρώματα της Γερμανίας και της Ελλάδας.

 

Ο Σαμαράς βγήκε έξω από το Μαξίμου πανηγυρίζοντας και αντί για τα μνημόνια έσκιζε τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

 

Η Μέρκελ έσκιζε στο «Μαρακανά». Κοραλί χρώμα σακάκι, φίρμας Αρτίστι Γερμανιάνι. Τέτοια χαρά είχε να νιώσει από τότε που έβαλε το τρίτο μνημόνιο στην Ελλάδα.

 

Η κατάκτηση του Μουντιάλ έφερε και δώρα στην Ελλάδα. Εχουμε λοιπόν «Τελεσίγραφο της τρόικας» για την εκπλήρωση 9 αντικοινωνικών όρων, λουκέτο α λα ΕΡΤ κ.λπ. Τι είναι όμως η εκπλήρωση 9 αντικοινωνικών όρων μέσα σε 60 μέρες που είναι η προθεσμία; Εδώ η Βραζιλία μάζεψε 10 γκολάκια μέσα σε 3 μέρες από Γερμανία και Ολλανδία.

 

Καλά έκανε και τέλειωσε το Μουντιάλ, για να προλάβουμε να υποβάλουμε τις δηλώσεις. Θα δοθεί, όμως, και νέα παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου. Την ημέρα αυτή έπρεπε να καταβάλουμε και την πρώτη δόση. Μετατίθεται όμως για τις 22 Ιουλίου. Πρώτα πληρώνουμε και μετά υποβάλλουμε.

 

Ο Τσίπρας είχε επίσημη πρόσκληση για να παρακολουθήσει τον τελικό. Δεν πήγε, όμως, για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους. Στη θέση του, πάντως, στο «Μαρακανά» όπως είδαμε όλοι κάθισε ο Φωτόπουλος.

 

Ο Μέσι πήρε τη Χρυσή Μπάλα. Ηταν από τις Σκουριές.

 

Το είδαμε όλοι. Η Μέρκελ κρατούσε τσάντα κροκοδειλέ από τον φρεσκογδαρμένο κροκόδειλο του Ρεθύμνου.

 

Και είπαμε, ε; Ολοι στις 7 στο αεροδρόμιο να υποδεχτούμε τους λεβέντες μας.

 

twitter.com/pamelouketo

 

Scroll to top