Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Η τηλεοπτική σεζόν έριξε αυλαία και ήδη τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών «ξεδιπλώνουν» τα νέα τους όπλα για την επόμενη.

 

Το MEGA, που αυτή τη χρονιά δέχτηκε «πλήγματα», σχεδιάζει την αντεπίθεσή του έχοντας πλέον στο «τιμόνι» άλλον διευθυντή προγράμματος, τον Λοΐζο Ξενόπουλο, που προέρχεται από την ομάδα σχεδιασμού προγράμματος του καναλιού η οποία διατηρείται σχεδόν αλώβητη μετά την αποχώρηση του Πέτρου Μπούτου. Σχεδιάζουν λοιπόν επιστροφή και πάλι στη μυθοπλασία, με τέσσερα νέα σίριαλ (ενώ θα συνεχιστούν και τρία από τη σεζόν που πέρασε), πιο…. νεανικές παραγωγές, μετεγγραφές και τάλεντ σόου.

 

Από τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» του καναλιού της Μεσογείων είναι σαφέστατα η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη με τίτλο «Εθνική Ελλάδος». Ο ίδιος θα πρωταγωνιστεί κάνοντας έναν αθλητή, ενώ δίπλα του θα δούμε τη Σμαράγδα Καρύδη και τις Κωνσταντίνα Μιχαήλ και Κατερίνα Παπουτσάκη. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου και θα μεταδίδεται μία φορά την εβδομάδα. Την ίδια περίοδο θα κάνει την εμφάνισή της άλλη μια ελληνική σειρά με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργου Φειδά. Πρόκειται για το «Μάννα Χ ουρανού» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού. Ο Δημήτρης Αρβανίτης με τη Ρέινα Εσκενάζυ υπογράφουν ακόμα ένα καθημερινό δραματικό σίριαλ με τίτλο «Δικαίωση» και πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους: Γιάννη Καρατζογιάννη, Νίκη Παλληκαράκη, Αλέξανδρο Σταύρου, Κάτια Νικολαΐδου, Κλέωνα Γρηγοριάδη κ.ά. Θα ενισχύσει τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time) του καναλιού της Μεσογείων αλλά από τις αρχές του 2015. Το δεύτερο μισό της σεζόν το MEGA θα ενισχυθεί και με μια σειρά με «άρωμα» από τα «Girls». Πρόκειται για τις «Ηρωίδες», σε σενάριο Αλεξάνδρας Κάππα και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου.

 

Κανονικά θα συνεχιστεί βέβαια τη νέα σεζόν και το εξαιρετικά επιτυχημένο «Κάτω Παρτάλι», στο οποίο μάλιστα θα ενταχθούν και τρία νέα πρόσωπα. Ανανεωμένα θα συνεχίσουν να μεταδίδονται και τα «Κλεμμένα όνειρα» αλλά και η «Μοντέρνα οικογένεια», η μεταφορά του αμερικάνικου «Modern Familly», με τη σκηνοθεσία όμως να την έχει αναλάβει πλέον ο Σπύρος Ρασιδάκης.

 

Στο MEGA, τη νέα σεζόν, «προσγειώνεται» και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, που θα παρουσιάζει ένα τάλεντ σόου με τίτλο «Music School», ενώ η Σμαράγδα Καρύδη θα συνεχίσει την παρουσίαση του «Celebrity game night». Το δικό της σόου θα παρουσιάζει τη νέα χρονιά και η Ζέτα Μακρυπούλια. Πρόκειται για το «Rising star», που θα κάνει πρεμιέρα πιθανότατα τον Φλεβάρη. Αυτή τη φορά πάντως ο Λοΐζος Ξενόπουλος προχώρησε και στη… μεταγραφή μιας εκπομπής από τον ΣΚΑΪ. Πρόκειται για το «JOY», που θα ενταχθεί στο απογευματινό πρόγραμμα του MEGA τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα, η ομάδα προγράμματος του καναλιού σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις επαναλήψεις σειρών (ή κάποιες από αυτές) στην απογευματινή ζώνη και να καθιερώσει νέα ψυχαγωγική εκπομπή πιθανότατα από τον Φεβρουάριο. Διπλό θα είναι και το χτύπημα του Ακη Πετρετζίκη, που θα παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή μαγειρικής αλλά και τη δική του «Λίστα» με ταξιδιωτικό στιλ.

 

[email protected]

 

Scroll to top