14/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τέλος το θαλάσσιο πάρκο στην Καλαμάτα

Ξηλώθηκαν οι εγκαταστάσεις στην παραλία της Ανάστασης έπειτα από συλλογή 3.000 υπογραφών σε τρεις μέρες από τους κατοίκους.
      Pin It

Θαλάσσιο πάρκο τέλος στην παραλία της Ανάστασης στην Καλαμάτα, καθώς η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφάσισε ν’ αναστείλει την άδεια που είχε δώσει στον επιχειρηματία να στήσει τις κατασκευές του στην περιοχή, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 3 μέρες συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 1.100 υπογραφές διαμαρτυρίας για το θέμα όπου οι κάτοικοι ζητούσαν ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό και ειδικά για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για εκείνα της τρίτης ηλικίας.

 

Βέβαια δεν έλειψαν και οι δικαιολογίες από πλευράς δήμου, καθώς ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έως και την Πέμπτη το βράδυ δήλωνε άγνοια για το θέμα και δεν ήξερε ποιος έδωσε άδεια από τον δήμο ώστε να γίνει η εγκατάσταση.

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου δίνοντας τέλος σ’ αυτή την κατάσταση, ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν σ’ επιφυλακή καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάθηκε η κατασκευή του θαλάσσιου πάρκου σε άλλο σημείο. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αντιδρούν γιατί, όπως λένε, τα ελεύθερα σημεία πρόσβασης στις παραλίες της Καλαμάτας είναι πλέον ελάχιστα.

 

Δ.Τερζ.

 

Scroll to top