14/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

      Pin It

Της Αλλοπάρ*

 

Το «φαινόμενο Ταμήλος», όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε για μια ακόμη φορά την Πολιτική Επιτροπή της αγέλης μας, μια Επιτροπή που, ως γνωστόν, έχει αποστολή την άσκηση κοινωνικής κριτικής -δηλαδή το «ξεφωνητό»- σε κάθε πολιτικό πρόσωπο (υπουργό, βουλευτή ή πολιτευτή) που λέει ή κάνει κάτι το οποίο παρεκκλίνει, γενικώς. Μιλώντας, λοιπόν, ο περίφημος Ταμήλος για το θέμα της ΔΕΗ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τελικά, η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι και απαραίτητη, υπάρχει και η γκαζόλαμπα»!

 

Τι ήταν να το πει; Ξεσηκώθηκε όλος ο Τύπος, γραπτός και ηλεκτρονικός, στολίζοντας τον άλλοτε δήμαρχο Τρικάλων και επιστήθιο φίλο του πρωθυπουργού μας (σας) με χαρακτηρισμούς όπως «τραμπάκουλας», «ηλίθιος», «ανεκδιήγητος», «αχαρακτήριστος» κ.λπ. Η αγέλη μας, βέβαια, δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Αντίθετα, πιστεύοντας ότι ένας πολιτικός που έχει εργαστεί στη ζωή του, δηλαδή δεν είναι προϊόν «πολιτικού σωλήνα» ή γόνος πολιτικού «τζακιού», που έχει διατελέσει δήμαρχος σε μια πανέμορφη πόλη όπως τα Τρίκαλα, αποκλείεται να είναι αφελής ή ηλίθιος. Μάλλον για «γάτα» τον κάνουμε. Και μάλιστα με πέταλα.

 

Το σκεπτικό μας ήταν απλό: Τι είναι αυτό που ενδιαφέρει, περισσότερο από κάθε άλλο, τον κάθε βουλευτή; Μα, η επανεκλογή του! Και πώς θα την εξασφαλίσει, σήμερα που κανένας ψηφοφόρος δεν «τσιμπάει» σε υποσχέσεις διορισμών; Μα, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, που λένε και οι επικοινωνιολόγοι. Και πώς αποκτάται αυτή η περιζήτητη αναγνωρισιμότητα; Μα, με το να σε βλέπουν συνεχώς στην τηλεόραση, να σε ακούνε στα ραδιόφωνα, να γράφουν για σένα οι εφημερίδες, να βγαίνουν ανέκδοτα για σένα, να ασχολούνται όλοι με σένα, ακόμα και χαρακτηρίζοντάς σε «τραμπάκουλα»!

 

Και ρωτάμε: Ποιον άλλον -πλην Ταμήλου- βουλευτή Τρικάλων γνωρίζετε; (η ερώτηση απευθύνεται σε όλους, πλην των Τρικαλινών βέβαια). Για ποιον άλλο βουλευτή -πλην Ταμήλου- γίνεται τόσος ντόρος κάθε φορά που κάνει… δηλώσεις; Βλέπετε λοιπόν; Τους έχει σαρώσει ο Ταμήλος! Τους έχει βάλει πλάτη στο καναβάτσο, τρώνε τη σκόνη του! Μακράν μπροστά ο Ταμήλος, τον έμαθαν κι οι πέτρες.

 

* Η Αλλοπάρ είναι σκύλα, πανέμορφη, γλυκύτατη, γρήγορη σαν τον άνεμο και -καπάκι!- αρχηγίνα αγέλης, κάπου στον Μαραθώνα. Με το να ασχολείται κι αυτή με τον Ταμήλο όμως, παίζει κι η ίδια το παιχνίδι που καταγγέλλει. Ισως, λέγω, αν παύαμε να ασχολούμαστε με τους Ταμήλους, Γιακουμάτους, Πάγκαλους και τις λοιπές «γάτες», να άνοιγε ο δρόμος για να μπουν σοβαροί άνθρωποι στην πολιτική.

 

Scroll to top