papadimoulis

14/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Καταστροφικό το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον, ενώ προανήγγειλε την καταψήφισή του από βουλευτές της κυβέρνησης.
      Pin It

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως θα το καταψηφίσουν και αρκετοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προβλέποντας πως η κυβέρνηση ίσως αλλάξει στάση στο συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι ένα καταστροφικό νομοσχέδιο, το οποίο και βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν -όπως η κ. Πιπιλή- και το οποίο θα κάνει πολύ μεγάλη ζημιά αν ψηφιστεί και στο περιβάλλον, στον θαλάσσιο πλούτο μας, αλλά και στη βιωσιμότητα και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς με μια λογική αρπαχτής θα τσιμεντοποιήσει τα πάντα», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί να δράσουμε από κοινού και με άλλους που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο στόχο, είτε για να προωθήσουμε κάτι θετικό είτε για να αποτρέψουμε κάτι αρνητικό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, και φάνηκε από τις πρωτοβουλίες που πήραμε στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει, παρά τις διαφορές, και συνομιλητές και συμμάχους».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «στο θέμα του αιγιαλού έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα ανακρούσει πρύμναν και θα το μεταθέσει για αργότερα, ενώ είχε σκοπό να το ψηφίσει πριν από τις ευρωεκλογές. Σημειώνω δε ότι δεν είναι στα λεγόμενα μνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά εξυπηρετεί αρπαχτικά επιχειρηματικά συμφέροντα».

Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο σημειώνοντας πως «η ευθύνη για τη «μικρή ΔΕΗ» και το έγκλημα που συνετελέσθη βαρύνει 100% και εξ αδιαιρέτου το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο».

 

efsyn.gr

Scroll to top