sunaulia

15/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

Ατζέντα εκδηλώσεων

Πλούσια είναι η σημερινή ατζέντα εκδηλώσεων στην Αθήνα. Περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα, θεατρικά δρώμενα, εκδηλώσεις και εκθέσεις .
      Pin It

MΟΥΣΙΚΗ

JAMES ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Οι James έρχονται για μια και μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Το αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Αθήνα στα πλαίσια της περιοδείας για το νέο άλμπουμ τους «La Petite Mort» που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου. Στη σημερινή συναυλία – η οποία θα είναι και η μοναδική εμφάνιση των James στην Ελλάδα για όλη τη χρονιά – το συγκρότημα θα παρουσιάσει το νέο άλμπουμ του, καθώς και πολλές, μεγάλες επιτυχίες τους από όλη τη δισκογραφία τους. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, Βύρωνας, τηλέφωνο: 210 7626438, 210 7626738. Στις 21:00. Εισιτήρια: 37ευρώ.

ΣΙΝΕΜΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΑΚΡΟΠΟΛ» ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Το Athens Open Air Film Festival, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και αποκαλύπτει μέσω της κινηματογραφικής ματιάς κρυμμένες οάσεις της πόλης. Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ δε θα μπορούσε να λείπει και το καταπράσινο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου στο οποίο θα προβληθεί το εμβληματικό έργο του Παντελή Βούλγαρη, «Ακροπόλ» (1995)με παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη και των συντελεστών. Όλες οι προβολές του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς : Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι, τηλέφωνο: 2106897459. Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2CELLOS

To Gazarte παρουσιάζει το μουσικό viral των τελευταίων χρόνων. Οι 2Cellos ή αλλιώς ο Luka Šulić και ο Stjepan Hauser, αν και μετρούν μόλις 4 χρόνια ύπαρξης, έχουν ήδη καταφέρει να θεωρούνται από τα πιο εκρηκτικά μουσικά δίδυμα παγκοσμίως. Απόδειξη, οι συνεργασίες τους με τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες, όπως τους Red Hot Chili peppers, τον George Michael, τον Elton John, τον Steve Vai και πολλούς άλλους. Δυο τσέλο παίρνουν φωτιά και ξεσηκώνουν το κοινό με απόλυτα ανατρεπτικές διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών. H ροκ συναντά την κλασική και ο ηλεκτρισμός τα ακουστικά όργανα, σε μια απροσδόκητη playlist που ξεκινάει από το «Smooth Criminal» του Michael Jackson και το «With Or Without You» των θρυλικών U2, για να καταλήξει στο «Smells Like teen Spirit» των Nirvana, το «Thunderstruck» των AC-DC και το «We found love» της ντίβα της ποπ, Rihanna . Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Η συναυλία των 2Cellos ξεκινάει στις 21.30. Στις 20:30 θα εμφανιστούν οι Minor Project – Nouveau Sextet. Εισιτήρια- Όρθιοι: 18Euro (τα πρώτα 300), 22Euro (τα επόμενα 700), 25Euro (γενική είσοδος), Καθήμενοι: 29Euro (τα πρώτα 200), 35Euro (γενική είσοδος).

ΟΙ ΜΕΛΙSSES ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Οι MEΛΙSSES έρχονται για μία βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (αποκλειστικά για τους συνδρομητές του ΟΤΕ) με special guest τον Θανάση Βασιλόπουλο. Οι 5 νέοι μουσικοί γράφουν μόνοι τους τα τραγούδια τους -μουσική και στίχους- σκηνοθετούν τα video clips τους, έχουν στο ενεργητικό τους τρεις επιτυχημένους δίσκους, ενώ τα video τους έχουν περισσότερες από 50.000.000 προβολές στο youtube. Από τον Απρίλιο δραστηριοποιούνται ενεργά στο πρόγραμμα της Greenpeace που στόχο έχει την προστασία και σωτηρία των μελισσών. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 21:00. Εισιτήρια: 10ευρώ (τιμή προπώλησης), 12ευρώ (τιμή κατά την είσοδο). Με την επίδειξη ενός λογαριασμού ΟΤΕ μπορείτε να αγοράσετε έως 4 εισιτήρια στη μισή τιμή. Η προσφορά ισχύει μόνο για αγορά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής και μέχρι τις 19:00 την ημέρα της συναυλίας.

ΘΕΑΤΡΟ

«ΩΧ…ΗΛΕΚΤΡΑ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΛΛΙΤΣΗ

Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν' αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού, απευθύνεται δηλαδή, σε ψυχολόγο. Τελικά, θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της; Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης & 'Αννα Παναγιωτοπούλου. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάις, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης και Κυριάκος Μαρκάτος. Δημοτικό Θέατρο 'Αλσους (Δ. Κιντής) : Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλέφωνο: 210 9923840. Στις 21:00. Εισιτήρια: 18ευρώ (γενική είσοδος), 13ευρώ (Παιδιά, Φοιτητές, 'Ανεργοι, Πολύτεκνοι & ΑΜΕΑ).

«ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ» ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

Μήπως νιώθετε καμιά φορά στο θέατρο ότι οι ηθοποιοί δεν σας δίνουν σημασία; Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να επέμβετε στο κείμενο και στους διαλόγους; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα όλα αυτά να συμβούν… Στην παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού της ομάδας Κάψε το Σενάριο. Μετά την επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία της, η ομάδα του Κάψε το Σενάριο, πηγαίνει περιοδεία παρουσιάζοντας μια σπέσιαλ κωμική παράσταση με σκετς, αυτοσχεδιασμούς, σάτιρα, stand up comedy και ό,τι άλλο προκύψει.Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Ζήσης Ρούμπος, ο Γιώργος Βαγιάτας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος καταπολεμούν την κρίση με χιούμορ και σας υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας. Βεάκειο θέατρο: Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, τηλέφωνο: 210 4194520. Στις 21:30. Εισιτήρια: 12ευρώ.

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΧΜΗ

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται από το θέατρο Αιχμή στο Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου. Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης, Τάσος Πολιτόπουλος, Γιώργος Γεωργίου, Μαριέτα Αντιβάση, Βασίλης Ασημακόπουλος, Κοραλία Ροδίτη και Ιωακείμ Κάσδαγλης. Θέατρο Πέτρας: Ολυμπίας, Πετρούπολη, τηλέφωνο: 210 5062166. Στις 21:30. Εισιτήρια: 15ευρώ, 10ευρώ (Μειωμένο).

«ΑΠ' ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

Κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία από τη Θεατρική Ομάδα «Αυτόνομοι».Πως γίνεται ένας μετανάστης, ένας φασίστας, μια ιερόδουλη, ένας ψευτοαντιεξουσιαστής, ένας αθώος πολίτης, μια ισοβίτισσα, ένας βουλευτής, μια μεγαλογιατρός και ένας παπάς να βρίσκονται στην φυλακή και ακόμα περισσότερο στην ίδια πτέρυγα; Γιατί αυτοί οι εννιά άνθρωποι να βρίσκονται μαζί; Κατά τύχη, ή μήπως όχι; Είναι πραγματικά άγνωστοι μεταξύ τους, όπως υποστηρίζουν; Τι πραγματικά κρύβει ο κάθε ένας από αυτούς; Το μόνο σίγουρο, είναι ότι στο τέλος, όλα θα αποκαλυφθούν. Το θέμα όμως είναι, αν οι αθώοι θα δικαιωθούν. Σενάριο / Σκηνοθεσία: Νίκος Μάνεσης. Συντελεστές: Δήμητρα Ασημομύτη, Νίκος Μάνεσης, Φαίη Αποστολίδη, Μάνθος Ασημομύτης, Ευδοκία Ασπρομάλη, Αθανασία Κυμπούρη, Ζωή Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καλοδούκας κ.α. Θέατρο Εμπρός : Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή, τηλέφωνο: 2103238990. Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «2ND GREEN PROJECT MOVING PHOTO EXHIBITION: GREEK NEW TALENT»

Εγκαίνια της κινητής έκθεσης Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας «2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent» σε επιμέλεια της Νίνας Κασσιανού. Η έκθεση θα ταξιδέψει μαζί με το Green Project στη Νότια Αμερική. Οι φωτογραφίες αφορούν το περιβάλλον στην ευρεία του έννοια (αστικό και φυσικό) και διακρίνονται για τη φρέσκια, διαφορετική ματιά πρωτοεμφανιζόμενων ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων. Η έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO θα προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική από 15 Ιουλίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : Πειραιώς 206 , Ταύρος – Ρούφ, τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550. Καθημερινά: 18:00 με 22:00. Είσοδος ελεύθερη. Η έκθεση δεν θα είναι επισκέψιμη από 4 έως 24 Αυγούστου 2014 καθώς το πολιτιστικό κέντρο του ΙΜΚ παραμένει κλειστό.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Με την υποστήριξη του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου των Μουσείων (IBRAM) και του υπουργείου Πολιτισμού της Βραζιλίας, διοργανώνεται σήμερα μία εκδήλωση για το Εικονικό Μουσείο Βραζιλιάνων στο εξωτερικό, το οποίο σχηματίζεται από την προσωπική μνήμη των Βραζιλιάνων που ζουν σε άλλες χώρες. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο BIOS και έχει σαν στόχο να ανοίξει μία συζήτηση και να προωθήσει τις δράσεις αυτού του Σημείου Μνήμης. Μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα, οι άνθρωποι καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους μουσειακό χώρο, στέλνοντας τα δικά τους βίντεο (γυρισμένα με κινητό τηλέφωνο, tablet, υπολογιστή, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κλπ), τα οποία περιέχουν δηλώσεις, αφηγήσεις, μνήμες και καλλιτεχνικές εκφράσεις που θέλουν να διατηρηθούν στο μέλλον. Η πρώτη φάση του έργου επικεντρώνεται στους Βραζιλιάνους μετανάστες στην Ελλάδα. Bios : Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 3425335. Στις 20:30. Δωρεάν είσοδος – Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

efsyn με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top