15/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οπως ήρθε… έφυγε

Σε αποπομπή ιδιώτη τοπογράφου της ΕΤΑΔ Α.Ε., που πήγε να τοπογραφήσει δημόσια έκταση στη Νάξο, προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού.
      Pin It

Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου

 

Σε αποπομπή ιδιώτη τοπογράφου, που κατ’ εντολήν της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) επισκέφθηκε τη Νάξο για να τοπογραφήσει δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως «καταπατημένες» εκτάσεις, προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Μαργαρίτης.

 

Εντονότατες υπήρξαν και οι αντιδράσεις των κατοίκων και του προέδρου της κοινότητας Αγίου Αρσενίου, που μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του τοπογράφου στο Αρχοντοβούνι εμπόδισαν τη διεξαγωγή των τοπογραφικών εργασιών. Στη συνέχεια, ο τοπογράφος μηχανικός κλήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, όπου του ζητήθηκε να σταματήσει τις ενέργειές του και να αποχωρήσει άμεσα.

 

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Νάξου δηλώνει ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να προστατεύσει το νησί και ότι βρίσκεται απέναντι σε κάθε ενέργεια κατά της δημόσιας περιουσίας από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, ειδικά μια περίοδο που συζητείται το θέμα αξιοποίησης εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

«Οι περισσότερες από τις περιοχές στο νησί που παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ είναι προστατευόμενες, δηλαδή λίμνες ή υγροβιότοποι. Εφόσον δεν βρεθούν εκτός ΤΑΙΠΕΔ όλες οι περιοχές της Νάξου που έχουν ενταχθεί, εμείς δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται συντονισμένη δράση και δεν αρκεί μόνο αυτή η ενέργεια του δημάρχου. Πρέπει να συζητήσουμε απευθείας με τα αρμόδια υπουργεία και όχι με το ΤΑΙΠΕΔ», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Βρούτσης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας».

 

Scroll to top