15/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών

Τέσσερις σοβαρά τραυματίες. Σε κρίσιμη κατάσταση δύο παιδιά.
      Pin It

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Kορινθίας, από την οποία ισοπεδώθηκε ένα τμήμα του, τραυματίζοντας σοβαρότατα 4 ανθρώπους, δύο παιδιά, 8 και 13 χρόνων, και δύο ενηλίκους, τον πατέρα τους και ιδιοκτήτη του εργοστασίου, 39 ετών, και τον 35χρονο αδελφό του.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία από τις αποθήκες, έκτασης 70 τ.μ., από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και από το ωστικό κύμα και τη φωτιά που προκλήθηκαν τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο αδέρφια, συνιδιοκτήτες της νόμιμης επιχείρησης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Το εργοστάσιο ήταν ακριβώς δίπλα από το σπίτι του ιδιοκτήτη, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά του. Ενα μεγάλο μέρος του σπιτιού, που ήταν μεσοτοιχία, καταστράφηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

 

Ολοι τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην Αθήνα. Τα δυο παιδιά νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν των θεραπόντων ιατρών τους. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση των δύο ενηλίκων λόγω των πολλαπλών εγκαυμάτων.

 

Τζένη Σουκαρά

 

Scroll to top