APTOPIX Italy Ship Aground

15/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιδανικός «εργοδότης» το Costa Concordia

Εκατοντάδες μακροχρόνια άνεργοι εργάτες έχουν σπεύσει στο λιμάνι της Γένοβας, προκειμένου να βρουν μεροκάματο στις εργασίες διάλυσης του κρουαζιερόπλοιου.
      Pin It

«Κατάληψη» στο λιμάνι της Γένοβας έκαναν χιλιάδες εργάτες ευελπιστώντας πως το μεροκάματο θα καταφθάσει… με κρουαζιερόπλοιο και πιο συγκεκριμένα το Costa Concordia, το οποίο θα  αποσυναρμολογηθεί εκεί, με την ιταλική εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano, να εκτιμά ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να… διαλυθεί πλήρως.

Πιο αναλυτικά οι εργασίες θα χωριστούν συνολικά, σε τέσσερις φάσεις: Η πρώτη θα είναι εκείνη της αποσυναρμολόγησης της επίπλωσης του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο είχε ναυαγήσει την 13η Ιανουαρίου 2012 σε μικρή απόσταση από την ακτή του νησιού Τζίλιο με τραγικό απολογισμό 32 νεκρούς, 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

Ο «τζίρος» από τη διάλυση του πλοίου αναμένεται να φθάσει τα 100 εκατ. δολάρια, με τις αρχές της Γένοβας να βλέπουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα μια τελευταία ευκαιρία για τους αμέτρητους μακροχρόνια άνεργους.

Το ιταλικό έντυπο επισημαίνει ότι «μετά από χρόνια υπεροχής των λιμανιών της Ασίας, τα οποία προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές αλλά και λιγότερες εγγυήσεις, μια σημαντική διαδικασία διάλυσης μεγάλου κρουαζιερόπλοιου, επιστρέφει στην Ιταλία».

 

efsyn.gr

Scroll to top