nca

16/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εξάρθρωση μεγάλου δικτύου παιδόφιλων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας που στην κατάθεση του παραδέχθηκε ότι «συλλέγει» φωτογραφίες κακοποίησης παιδιών επί τρεις δεκαετίες.
      Pin It

Περισσότερους από 660 παιδόφιλους συνέλαβε η σήμερα η Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (NCA) στη Βρετανία, μετά από εξάμηνη παρακολούθηση. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται γιατροί, δάσκαλοι, αρχηγοί προσκόπων, κοινωνικοί λειτουργοί και πρώην αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί οι οποίοι μετείχαν στην επιχείρηση-μαμούθ προέρχονταν από 45 περιοχές, ερεύνησαν 883 κατοικίες, εξέτασαν 9.172 υπολογιστές και έθεσαν περισσότερα από 400 παιδιά υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από 39 άτομα που είχαν φάκελο στην αστυνομία, οι υπόλοιποι από τους συλληφθέντες όχι μόνο δεν ήταν γνωστοί στις αρχές αλλά ήταν και υπεράνω υποψίας. Ένας εξ αυτών ήταν γιατρός, που λέγεται ότι είχε αποθηκευμένες στον υπολογιστή του περισσότερες από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες κακοποίησης παιδιών και είχε ζητήσει να συναντηθεί με μικρά αγόρια. Ενώ ένας άλλος ήταν εργαζόμενος στις κοινωνικές υπηρεσίες  και είχε αναλάβει την περίπτωση ενός «ευάλωτου παιδιού». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας που στην κατάθεση του παραδέχθηκε ότι «συλλέγει» φωτογραφίες κακοποίησης παιδιών επί τρεις δεκαετίες, από όταν ήταν δηλαδή 16 ετών και ότι είχε ταξιδέψει στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη «για σεξουαλικούς σκοπούς». Στους 660 συγκαταλέγεται κι ένας ο οποίος ανήκε σε μια ομάδα που έδινε ραντεβού online για να παρακολουθεί μαγνητοσκοπημένες κακοποιήσεις πολύ μικρών παιδιών- ακόμα «και τις πιο βάρβαρες μορφές κακοποίησης» – στις οποίες «πρωταγωνιστούσε» και ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας, κανένας από τους παιδόφιλους δεν μπορεί να ξεφύγει τον εντοπισμό μέσω Διαδικτύου, ακόμη και αν «μπαίνει» στο αποκαλούμενο «Σκοτεινό Δίκτυο» το οποίο δεν χρησιμοποιεί τις κλασικές μηχανές αναζήτησης. Όπως πάντως τόνισαν αξιωματούχοι της NCA οι κολοσσοί του Διαδικτύου οφείλουν να βρουν εφευρετικούς τρόπους για να μπλοκάρουν τη ροή των φρικιαστικών εικόνων που δείχνουν την κακοποίηση παιδιών, πολλά εκ των οποίων είναι ακόμη και νήπια.

 

Δ.Σ.Φ.

 

efsyn.gr  

Scroll to top