17/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ο Αναστασιάδης διευκολύνει τον Ερογλου»

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για το πραξικόπημα και την εισβολή καταφέρθηκε κατά της στάσης που τηρεί απέναντι στον Τουρκοκύπριο πολιτικό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
      Pin It

Λευκωσία-Ανταπόκριση Ακης Φάντη

 

Να προβληματιστεί αν ο δρόμος που φαίνεται πως αποφάσισε να ακολουθήσει στο Κυπριακό είναι ο ορθότερος, κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής στην ειδική συνεδρία του σώματος για την καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου επιμένει να προβάλλει τις γνωστές απαράδεκτες θέσεις του και «δυστυχώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης μέχρι στιγμής δεν πέτυχε να τον δυσκολέψει» ούτε «να τον εκθέσει για την αδιαλλαξία του, αλλά «αντιθέτως, τον διευκόλυνε».

 

«Οχι», πρόσθεσε, «γιατί ακολούθησε τη «χρεοκοπημένη», όπως αρεσκόταν προεκλογικά να τη χαρακτηρίζει, τακτική του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά ακριβώς επειδή την εγκατέλειψε. Ακριβώς επειδή υιοθέτησε την τακτική όλων αυτών που υπέβαλλαν ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι μέσα από την αρχή διαπραγμάτευσης. Ηδη μετράμε απώλειες, με μεγαλύτερη την πιθανότητα να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο» συμπλήρωσε.

 

Ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει το ΑΚΕΛ πως τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι άχρηστα, αναφέροντας ωστόσο πως τα ΜΟΕ δεν είναι ούτε μπορούν να είναι η λύση του Κυπριακού.

 

Να ακουστούν οι ανησυχίες του ΑΚΕΛ

 

Κάλεσε στο πλαίσιο αυτό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ με ανοιχτά αυτιά και κυρίως με ανοιχτό μυαλό, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαν μείνει, διατηρώντας το δικαίωμά του να επανέλθει, αν το επιθυμεί, σε κάποια ζητήματα. Ανέφερε ακόμη πως πέρσι μια τέτοια μέρα, σε αυτή την αίθουσα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διακήρυξε πως τείνει «χέρι συνεργασίας προς τον ηγέτη της Αριστεράς για ενότητα και συμφιλίωση», για να προσθέσει ότι η ενότητα και η συμφιλίωση δεν εξαγγέλλονται αλλά χτίζονται όταν υπάρχουν ειλικρινής βούληση και θέληση για αυτοκριτική, συνεργασία και συλλογικότητα. «Οχι με μονομερείς ενέργειες, αυταρχισμό και αλαζονεία» όπως είπε. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ έχει πάντα απλωμένο το χέρι του για ενότητα στο Κυπριακό, προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Scroll to top