tourkoi-diadilotes-gia-gaza

18/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία για την επίθεση στη Γάζα

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές στο ισραηλινό προξενείο της Κωνσταντινούπολη. Με συνθήματα όπως «Δολοφόνο Ισράηλ, φύγε από την Παλαιστίνη» διαμαρτυρήθηκαν για την χερσαία επίθεση στη Γάζα.
      Pin It

Χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων ύδατος έκαναν οι ειδικές μονάδες της τουρκικής αστυνομίας για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν σήμερα Παρασκευή στο ισραηλινό προξενείο της Κωνσταντινούπολη για την χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Γάζας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, φώναζαν συνθήματα όπως «Δολοφόνο Ισράηλ, φύγε από την Παλαιστίνη!» ή «Εβραίε δολοφόνε!» και έσπασαν παράθυρα του προξενείου με ραβδιά και πέτρες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μερικοί από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να διεισδύσουν μέσα στον περίβολο του προξενείου κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

diadilosi-gaza

Στην Άγκυρα, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος τουρκικού ισλαμοσυντηρητικού κόμματος, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης, καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στη διάρκεια της νύκτας μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Χθες, Πέμπτη, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας «συστηματική απόπειρα γενοκτονίας» των Παλαιστινίων.

Η Τουρκία υποδέχεται σήμερα τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόκειται να έχει συνομιλίες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ.

 

efsyn.gr

Scroll to top