Pin It

Με διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση και την τρόικα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΑΚΕΛ με τους δανειστές. Ο Αντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη λήψη μονομερών αποφάσεων, καλώντας την κυβέρνηση να εμπλακεί σε διάλογο για τα μέτρα του μνημονίου που θα προωθήσει. Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι η τρόικα κατά κανόνα έρχεται τελευταία στιγμή και με εκβιαστικό τρόπο προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της και τόνισε ότι «δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς για την υιοθέτηση μέτρων».

 

Το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις

 

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι θα αναμένει την πρόταση της κυβέρνησης ώστε να συζητηθεί παράλληλα με την κοινή πρόταση ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ, με στόχο την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης. «Επιχειρούμε να προστατεύσουμε τον κόσμο ο οποίος, ενώπιον των δικαστηρίων, θα πείσει ότι έχει επηρεαστεί από τις αποφάσεις και δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά του σε λογικό χρονικό διάστημα».

 

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ερωτήθηκε και για το τελεσίγραφο της τρόικας να κατατεθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο το εν λόγω νομοσχέδιο. «Οι ίδιοι θεωρούν ότι η νομοθεσία πρέπει να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο για να ξεκινήσουν κάποιοι να αποπληρώνουν τα δάνειά τους» απάντησε ο Α. Κυπριανού.

 

Scroll to top