18/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απεργούν οι σωφρονιστικοί

Ζητούν να μπει τέλος στην αθλιότητα που βιώνουν μαζί με τους κρατούμενους.
      Pin It

Απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λίγες μέρες μετά το «εμπνευσμένο» νομοσχέδιο του υπουργείου κι ενώ οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον απηυδισμένοι από την εργασιακή τους κατάσταση αλλά και από την αθλιότητα που αναγκαστικά… μοιράζονται με τους κρατούμενους στις φυλακές.

 

Η Ομοσπονδία τους με επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο γ.γ. Μ. Σκανδάμη ανακοινώνει ότι, παρά τις δεκάδες προσφυγές, τις επιστολές, τα υπομνήματα και λοιπά έγγραφα που έχουν κατά καιρούς αποστείλει, «η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές, ως φαίνεται, δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του».

 

Επισημαίνουν την απόλυτη αδιαφορία του υπουργείου στις πρώτες κινητοποιήσεις τους και συνεχίζουν: «Οσοι πιστεύουν ότι με τη δημιουργία φυλακών Γ’ τύπου θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από τα παραπάνω προβλήματα, σφάλλουν οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες που θα επακολουθήσουν. Ούτε καν παραδειγματίζονται από τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, όπως το πρόσφατο στο Κ.Κ. Δομοκού (η σχεδιαζόμενη φυλακή υψίστης ασφαλείας), όπου ένας κρατούμενος έσφαξε τον συγκρατούμενό του στο κελί».

 

Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους έχουν ως εξής:

 

*Τρίτη 22/7/2014 – στάση εργασίας από 07.00 έως 10.00 και από 15.00 έως 18.00

*Τετάρτη 23/7/2014 – 24ωρη πανελλαδική απεργία

*Πέμπτη 24/7/2014 – στάση εργασίας από 07.00 έως 10.00 και από 15.00 έως 18.00

*Παρασκευή 25/7/2014 – 24ωρη πανελλαδική απεργία

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top