18/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Ο δημοκράτης κ. Φαν Χάαλ

      Pin It

Η αίθουσα Τύπου, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του Λουίς φαν Χάαλ, ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους, που περίμεναν να βγάλουν μεταγραφικό λαβράκι. Δεν τα κατάφεραν, καθώς ο Ολλανδός νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε διάθεση για τέτοια, αλλά περισσότερο για χαβαλέ.

 

Αντιμετώπισε με χαμόγελο τις περισσότερες ερωτήσεις, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τόνισε: «Με πήρε τηλέφωνο για να με συγχαρεί και κανονίσαμε να βρεθούμε σύντομα για έναν καφέ ή για κρασί. Μάλλον θα προτιμήσω το κρασί. Το καλύτερο, για την ακρίβεια». Ο 62χρονος, που οδήγησε την Ολλανδία στην τρίτη θέση του κόσμου, θέλησε πιο πολύ να ενημερώσει τους Αγγλους για τον δικό του χαρακτήρα: «Αναμφίβολα έχω έντονη προσωπικότητα, όμως είμαι δημοκράτης. Θα κάνω τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα, αλλά πρώτα πρέπει να προσαρμοστώ, κάτι που δεν είναι εύκολο. Εχω δουλέψει στις καλύτερες ομάδες της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Τώρα είναι η σειρά να εργαστώ στον κορυφαίο σύλλογο της Αγγλίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι Ερέρα και Σο είναι παίκτες που εγκρίθηκαν από μένα πριν αποκτηθούν. Στην ομάδα είναι όλοι ίσοι και υποψήφιοι για το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θεωρώ πως θα βρω ρόλους στο τεχνικό τιμ για τον Πολ Σκόουλς και τον Φιλ Νέβιλ».

 

Ο Φαν Χάαλ μπορεί να είναι άνθρωπος που αναδεικνύει και δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, όμως θέλει πάντοτε να έχει στο ρόστερ του μερικούς έμπειρους. Γι’ αυτό και έδειξε ιδιαίτερα στεναχωρημένος όταν ανακοίνωσε πως ο Μάικλ Κάρικ θα μείνει εκτός αγώνων για 2,5 μήνες λόγω τραυματισμού. «Τέτοιοι παίκτες με προσωπικότητα μου είναι απαραίτητοι και ο χρόνος αποθεραπείας του Κάρικ είναι αρκετά μεγάλος».

 

Θ.Α.

 

Scroll to top