Cyprus-Vouli

18/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Η τρόικα εκβιάζει την Κύπρο: Η δόση μόνο μετά τις εκποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στη βουλή μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι υπάρχουν διαφωνίες με την τρόικα πάνω σε νομοτεχνικές λεπτομέρειες επί του νομοσχεδίου.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Η τρόικα εκβιάζει ωμά την Κύπρο αφού κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση αν δεν ψηφιστεί πρώτα ο νόμος για τις εκποιήσεις ακινήτων, ανάμεσα τους και η πρώτη κατοικία. Αυτό προέκυψε σήμερα στη βουλή κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίας της επιτροπής οικονομικών στην παρουσία του αρμόδιου υπουργού Χάρη Γεωργιάδη. Παράλληλα, σοβαρές διαφωνίες φαίνεται να έχουν προκύψει μεταξύ κυπριακών αρχών και διεθνών πιστωτών με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Για τις διαφωνίες φαίνεται να έχει κάνει λόγο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών, σε σχέση με το θέμα των αποπαγοποιήσεων.  Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στη βουλή μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι υπάρχουν διαφωνίες με την τρόικα πάνω σε νομοτεχνικές λεπτομέρειες επί του νομοσχεδίου.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση για την επόμενη δόση το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι στόχος όλων είναι να υπάρξει κατάληξη επί του νομοσχεδίου την ερχόμενη βδομάδα. Επιθυμία της κυβέρνησης, σημείωσε, είναι να υπάρξει κατάληξη σύντομα και να τεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση ενώπιον της βουλής.
Υπέδειξε πως θα πρέπει η έκθεση συμμόρφωσης να συνταχθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας και στις 12 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει το Eurogroup. Μετά από πιέσεις βουλευτών, είπε πως δε υπάρχει περίπτωση να δοθεί καμία δόση χωρίς προϋποθέσεις, επισημαίνοντας πως ενδεχομένως το νομοσχέδιο εάν εγκριθεί από το υπουργικό να κατατεθεί στη βουλή την επόμενη εβδομάδα.

 

efsyn.gr

Scroll to top