Οι εγκαταστάσεις Cosco στον Πειραιά

18/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΤ στην προβλήτα της COSCO

Έκρυθμη η κατάσταση στην προβλήτα ΙΙ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά να παραμένουν εκτός του τέρμιναλ - Προφορική δέσμευση της COSCO για ικανοποίηση των αιτημάτων σε δέκα ημέρες .
      Pin It

Στην προβλήτα ΙΙ της COSCO στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά έφτασαν αργά το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μέσα στο χώρο της προβλήτας, βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι περιφρουρούν την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ αρκετοί συνδικαλιστές σπεύδουν προς συμπαράσταση των απεργών. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα έφτασαν στο σημείο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Ικανοποιεί τα αιτήματα η… COSCO

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της ΣΕΠ ΑΕ -θυγατρικής της Cosco, που έχει υπό την διαχείρισή της την προβλήτα- δεσμεύτηκαν προς τους εργαζόμενους ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την εταιρεία, η οποία «μισθώνει» το προσωπικό, τότε θα τα ικανοποιήσει εντός δεκαημέρου η Cosco.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν γραπτές δεσμεύσεις, ενώ ξεκαθάρισαν τη βούλησή τους για τη δημιουργία σωματείου.

 

Διαβάστε σχετικά:

Απεργία εργαζομένων στον «παράδεισο» της Cosco

 

efsyn.gr με πληροφορίες από pireas2day.gr

Scroll to top