20/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Διαφωνία

 

Σαφείς αποστάσεις κρατά η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ από τη θετική επί της αρχής υποδοχή της απάντησης Τσίπρα στην επιστολή Κουβέλη. Με ανακοίνωσή της η Μεταρρυθμιστική Τάση εκφράζει την έκπληξή της για τον «απίστευτο σχολιασμό» κύκλων της ΔΗΜΑΡ και τις δηλώσεις ηγετικών στελεχών της ότι «η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι θετική και δημιουργεί πεδίο διαλόγου και συνεννοήσεων». «Λυπούμαστε ειλικρινά. Η ηττημένη ΔΗΜΑΡ δεν είναι υποχρεωτικό να εξελιχθεί σε ταπεινωμένη ΔΗΜΑΡ», προσθέτει η εσωκομματική αντιπολίτευση της Αγίου Κωνσταντίνου, που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να αποδεχτεί πλήρως τις δικές του θέσεις, «με τις οποίες είμαστε σε αντίθεση από καιρό». Προβλήματα…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

„ «Αντιγριπικό σκάνδαλο»

 

Για «συγκάλυψη ενός τεράστιου σκανδάλου ανεπάρκειας αντιγριπικών εμβολίων» κατηγορεί την κυβέρνηση η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στον τέως υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς «δεν εξασφάλισε την αναγκαία ποσότητα αντιγριπικών εμβολίων, με αποτέλεσμα να καταλήξουν φέτος 148 άτομα ευπαθών ομάδων, αριθμός-ρεκόρ που δεν παρατηρείται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες». Υπενθυμίζοντας ότι έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία μετά από μήνυση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η κ. Χρυσοβελώνη ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου αν «αληθεύει ότι ο θάνατος 148 ανθρώπων αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα από τη Δικαιοσύνη».

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„ Διώκεται

 

Για ένα απλήρωτο τραγούδι στην ΑΕΠΙ συνελήφθη από αστυνομικούς, στη διάρκεια συναυλίας, ο Γιάννης Σωμαράκης, ιδιοκτήτης του «Θεάτρου Αγρών» στο χωριό Κυπαρίσσι του Ηρακλείου. Το «Θέατρο Αγρών» κοσμεί τον πολιτισμό και κάνει εδώ και χρόνια εξαιρετική δουλειά ποιότητας. Οι κλέφτες του Δημοσίου χρήματος στο απυρόβλητο, η κοινωνική προσφορά διώκεται.

 

Παν.Γεωργ.

 

…………………………………………….

 

„ Το 18μηνο

 

Συνεχίζονται τα σχόλια για το ζήτημα της παρόδου του 18μήνου, με τη συμπλήρωση του οποίου αφέθηκε ελεύθερο το ζεύγος Μαζιώτη-Ρούπα. Και διατυπώνεται το ερώτημα, «αν θα τιμωρηθούν κάποιοι (δικαστές ή εισαγγελείς) για την παράλειψη». Η απάντηση είναι σαφής. Το θέμα έχει λήξει εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Από τον Μάιο του 2012 όταν η πειθαρχική εξέταση που είχε διαταχθεί από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, έληξε αφού η υπόθεση μπήκε στο αρχείο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Είχε προηγηθεί η σχετική διαδικασία. Ο εισαγγελέας που εξέτασε την υπόθεση και την έβαλε στο αρχείο ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Κολιοκώστας.

 

Ν.Γ.

 

…………………………………………….

 

„ Φίμωτρο

 

Προκλητική και επικίνδυνη απόφαση κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου είναι αυτή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να σταματήσει τις ενημερωτικές εκπομπές του κρητικού ραδιοφώνου «candia Radio 93,6». Οπως αναγράφεται στον ιστότοπο «Κάντια», η απόφαση ελήφθη διότι «άγνωστος» κατήγγειλε ότι εξέπεμπε μουσική και ξαφνικά λίγο πριν από τις εκλογές άρχισε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καταφερόμενος συνεχώς εναντίον του δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη. Από πότε η κριτική δημοσιογραφία κατά της εξουσίας δεν μπορεί να μιλά;

 

Παν.Γεωργ.

 

…………………………………………….

 

„ Εμπρόθεσμα

 

Με μεγάλη ικανοποίηση ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανακοίνωσε χθες την εμπρόθεσμη αποστολή των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ολοκληρώθηκε η αποστολή των προγραμμάτων του Νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις 13 περιφέρειες και τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς να υπάρξει καμία καθυστέρηση. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που κέρδισαν τη μάχη με τον χρόνο!», έγραψε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στον λογαριασμό του στο twitter.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

„ Πολιτική ανυπακοή

 

Κάλεσμα προς «όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να στηρίξουν έμπρακτα και χωρίς περιστροφές την πολιτική ανυπακοή του κινήματος στο Δημόσιο» απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η πολιτική κίνηση επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν, να απεργούν, να ακυρώνουν νόμους», αφού, όπως τονίζει, «θεωρούν τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις προνόμιο μιας ολιγομελούς συντεχνίας τραπεζιτών και βιομήχανων-υπουργών-τροϊκανών επιτρόπων και ευρωτοποτηρητών». Και καλεί «όλα τα σωματεία και τις εργαζόμενες δυνάμεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος να συνεχίσουν τον δρόμο της ανυπακοής» σε κοινή πάλη με όλους τους εργαζομένους.

 

Ν.Σβ.

 

…………………………………………….

 

„ Μέγαρο

 

Μέσα στο γενικό ξεπούλημα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, εκτάσεων, ακτών και κτιρίων, ξαφνικά έμεινε άφωνο το πανελλήνιο ακούγοντας τη «ρηξικέλευθη» απόφαση του νέου υπουργού Πολιτισμού να κρατικοποιήσει (χάριν ΔΟΛ!) το υπερχρεωμένο Μέγαρο Μουσικής. Στο έλεος του Δημοσίου, λοιπόν, εκτός από τους υπαλλήλους (αξιολόγηση και απολύσεις) θα βρεθεί και όλο το πολιτιστικό και αξιόλογο πρόγραμμα, τη στιγμή που θα το σχεδιάζει ο κάθε τυχαίος εκλεκτός τού κάθε υπουργού. Τελικά, από τη μία η ΝΕΡΙΤ, από την άλλη το Μέγαρο, μονά ζυγά δικά τους. Μόνη ελπίδα για πολιτισμό παραμένει το… «Δελφινάριο»!Α.Ψ.

 

…………………………………………….

 

Εναντίον όλων

 

Μάλλον του κακοφαίνεται η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. του Αδ. Γεωργιάδη, άλλως δεν εξηγείται πια ότι όσο πάει και ανοίγει το βεληνεκές των επιθέσεών του. Χθες στον ρ/σ «Βήμα Fm» ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και κατόπιν πήγε στους υπουργούς και υφυπουργούς του κυβερνητικού εταίρου. «Ακουγα το πρωί τον κ. Κεγκέρογλου στο Mega, όπου σήκωσε την παντιέρα κατά του νόμου που έχει ψηφίσει η Βουλή και ζητούσε αλλαγές που δεν καταλαβαίνω». Μετά έπιασε τον αιγιαλό: «Για καθίστε, ρε μάγκες. Εχουμε τον μεγαλύτερο αιγιαλό στον πλανήτη. Να μη βγάλουμε κανένα φράγκο;». Καλά που δεν είχε ακούσει τις επιφυλάξεις της Φωτεινής Πιπιλή, που είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο τέρας. Ο αιγιαλός θα πάει στη Βουλή στο τρίτο θερινό τμήμα, εκεί που θα εκπροσωπεί τη Ν.Δ. ο κ. Γεωργιάδης. Ή μήπως όχι;

 

ΜΠ.Α.

 

…………………………………………….

 

„ Συμπόσιο της Σύμης

 

Απάντηση στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χλιδή και καλοπέραση στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Σπέτσες, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι ο σκοπός ορισμένων ΜΜΕ ήταν η απαξίωση και η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. «Δεν ενδιαφέρονται για το τι συζητούμε. Αρκούν οι εντυπώσεις. Να βγαίνει η εικόνα μιας δήθεν πολυτελούς διαβίωσης. Αρκεί ένα δημοσίευμα που θέλει να μας πείσει ότι, βρισκόμασταν εδώ, περνάγαμε καλά, ανταλλάσσαμε φιλοφρονήσεις, τρώγαμε σούσι και πίναμε κοκτέιλ. Αρκεί να εξασφαλιστεί μια φωτογραφία για να οικοδομηθεί ένας μύθος», τόνισε αρκετά ενοχλημένος ο πρώην πρωθυπουργός. Πάντως, η αίγλη και οι ανέσεις που είχε το Συμπόσιο τα προηγούμενα χρόνια φέτος δεν υπήρχαν.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

„ Πρώτος Πρόεδρος

 

Θυμάστε τον πρώτο Πρόεδρο της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας; Ηταν ο Μιχαήλ Στασινόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθηγητής Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκός, λογοτέχνης. Το 1976 διορίστηκε «Εθνικός Δικαστής» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την εκδίκαση της υπόθεσης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Ο τίτλος του «Εθνικού Δικαστή», όμως, «απονεμήθηκε» στον Γιάννη Ντεγιάννη, επειδή ήταν πρόεδρος στη δίκη των πρωταιτίων του δικτατορικού καθεστώτος (την οποία διηύθυνε θαυμάσια). Το 1969 και το 1970 είχε προταθεί από τον Πρόεδρο του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας, Ρενέ Κασέν, για το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω της αντίθεσής του με τη δικτατορία. Ο… μήνας του ήταν ο Ιούλιος. Σαν σήμερα, 19 Ιουλίου του 1975, παραιτήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είχε γεννηθεί στις 27 Ιουλίου 1903 στη Μεσσήνη. Πέθανε το 2002 σε ηλικία 99 ετών.

 

Ν.Γ.

 

Scroll to top