Pin It

EUROKINISSI

Καλοδεχούμενη -έστω και μετά την υπερψήφιση των απαράδεκτων διατάξεων του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας- η χθεσινή επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία τον καλούν να επισπεύσει την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής. Οι βουλευτές Π. Ρήγας και Κ. Τριαντάφυλλος συγκεκριμένα αναφέρουν: «Οπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου “Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)” του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Το σχέδιο νόμου έχει συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή, η δε επεξεργασία του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφισή του από το Κοινοβούλιο. Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση».

 

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση Μεϊμαράκη, ειδικά τώρα που ο κ. Μπαλτάκος θεωρητικά είναι σε… μακράς διαρκείας διακοπές.

 

Τέλος, είναι ευκαιρία, αν γίνει τελικά αυτή η ψηφοφορία, να έρθει μαζί σχετική τροπολογία που θα απαγορεύει τη συνέχιση της ντροπιαστικής απόφασης να παρατείνεται πέρα από ένα δεκαοκτάμηνο η άθλια κράτηση μεταναστών στα στρατόπεδα και στα κρατητήρια, επειδή απλά στερούνται νομιμοποιητικά έγγραφα. Διαφορετικά, το αντιρατσιστικό θα παραμένει κενό γράμμα, όπως και τόσες άλλες διατάξεις της ΕΣΔΑ.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top