Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Τα σχέδια για τον νέο Ολυμπιακό θα πάρει στις βαλίτσες του ο Μίτσελ στο υπερατλαντικό ταξίδι στην Αμερική! Οι ερυθρόλευκοι εξαργυρώνουν την καλή φήμη που απέκτησαν τον τελευταίο καιρό τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και με τις δραστηριότητές τους εκτός γηπέδου και εξασφάλισαν μία από τις προσκλήσεις των διοργανωτών του International Champions Cup το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Κάτι οι νίκες σε βάρος της Μπενφίκα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι η συνεργασία με την UNICEF αλλά και οι «επώνυμοι» παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός και γίνεται αντιληπτό ότι δεν χρειάζονταν περισσότερα πειστήρια οι Αμερικανοί για να καλέσουν τους κόκκινους, αν αναλογιστεί κανείς και το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει έντονο στη χώρα τους.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας στις 25 του μήνα τη Μίλαν στο Τορόντο, ακολούθως θα πάει στο Σικάγο για το ματς με τη Λίβερπουλ (27/7) και θα κλείσει τις υποχρεώσεις του με τον αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, στη 2 Αυγούστου στη Μινεάπολη!

 

Τα τεστ για τον Μίτσελ και τους παίκτες του θα είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και σε αυτά τα δυνατά παιχνίδια ο Ισπανός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις πιο «επίσημες πρόβες» για την ενδεκάδα που σκοπεύει να μας παρουσιάσει στη νέα σεζόν. Ο πάντα καλοντυμένος Μίτσελ θα αφήσει πίσω στην Ελλάδα σχεδόν μία ενδεκάδα παικτών που θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό μακριά από του Ρέντη, ενώ δεν θα έχει μαζί του τον βασικό σέντερ φορ που προβλέπεται να αποκτηθεί τις επόμενες μέρες αλλά και θα τον συντροφεύει πάντα η σκέψη μήπως και «σκάσει» πρόταση από ευρωπαϊκό σύλλογο για την απόκτηση του Μανωλά ή του Χολέμπας.

 

Εχοντας ως δεδομένο ότι ο Ισπανός αρέσκεται σε επιθετικά σχήματα, θα έχει ενδιαφέρον αν μας δείξει την τακτική με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που σκοπεύει να ακολουθήσει όπως προανήγγειλε από το Ζέεφελντ.

 

Τα βασικά θέμα του Μίτσελ με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του είναι το αν θα αποφασίσει να παίξει με δύο «αριστερούς» στο κέντρο της άμυνας, τον Σιόβα και τον Αμπιντάλ, ή αν θα κρατήσει ψηλά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που αυτή τη φορά θα επιδιώξει να κερδίσει πόντους.

 

Και στον άξονα έχει πλέον παραπάνω επιλογές, αφού το περσινό δίδυμο των Μανιάτη και Σάμαρη (που αποτελούν επιλογές και της Εθνικής Ελλάδος) θα νιώσει τον ανταγωνισμό από τους Εντινγκά και Κασάμι. Ο Τσόρι Ντομίνγκες προβλέπεται να κρατήσει τον ρόλο του οργανωτή με αναπληρωτή τον Κολοβό, ενώ για τις άκρες ο Μίτσελ θα έχει Ντοσεβί, Φουστέρ και όποιον άλλον αποκτηθεί. Κάπου εκεί πρέπει να αξιοποιήσει και τον Σαβιόλα, ο οποίος αυτή τη φορά προετοιμάστηκε με την ομάδα και θα προσπαθήσει να βρει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα.

 

Θα είναι όμως εύκολο;

 

Scroll to top