20/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

Φεστιβάλ

 

Sani Festival

Το φετινό 22ο φεστιβάλ φιλοξενεί αρκετές αποκλειστικές εμφανίσεις, πρώτες συναντήσεις Ελλήνων με διεθνείς μουσικούς, την ελληνική πρεμιέρα μιας καινοτόμου όσο και πρωτοποριακής κινηματογραφικής παράστασης, την πρώτη παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους μιας πολυμεσικής χοροθεατρικής παράστασης, μεγάλα ονόματα του διεθνούς -και όχι μόνο- μουσικού στερεώματος.

 

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία με επιλογές που στηρίζονται στη γνώση, την πρωτοτυπία και την πρωτοπορία όσον αφορά τις επιλογές των καλλιτεχνών και τη γενικότερη φιλοσοφία του όλα αυτά τα 22 χρόνια της ύπαρξής του. Το αποδεικνύουν το σταθερά πιστό κοινό του, οι σπουδαίες συμμετοχές, η διοργάνωση, ο διεθνής του αντίκτυπος και η διαρκής ανανέωσή του.

 

Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ολγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

19/7: Οι μύθοι της Athena

Από τον Bob Dylan και τον Leonard Cohen στον Μίκη Θεοδωράκη… Η Athena –μέσα από δικές της συνθέσεις και τραγούδια– θα εξερευνήσει, με το πάθος και την αμεσότητα που χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις της, τον ρόλο που έπαιξαν στη διαμόρφωσή της ως δημιουργού.

26/7: «A» is a Transmedia Cinematic Performance

Το «A» είναι μια μεταμοντέρνα έκδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος εμπνευσμένη από τον μύθο της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Στάθη Αθανασίου και υλοποιημένη μέσα από κοινωνική χρηματοδότηση (crowdfunding).

2/8: Russian Multimedia Dance Theatre

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και χορογράφος Sasha Pepelyaev θα παρουσιάσει το Kinetic Theatre of Moscow σε μια avant garde, multi-media χοροθεατρική παράσταση, με τον τίτλο SQUAFTS (Square for Temporary Storage 48×9).

6/8: Maraveyas Ilegál

Ο Κωστής Μαραβέγιας υπόσχεται μια συναυλία στον Λόφο της Σάνης που θα κάνει το κοινό να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα πολυπολιτισμικό μουσικό πάρτι, με ζωντανή και γλυκιά διάθεση.

9/8: Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου.

14/8 Ελευθερία Αρβανιτάκη – Νίκος Πορτοκάλογλου, «Πες μου μια λέξη…»

Ενα μουσικό ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο με τη συμμετοχή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ορχήστρας των Κυκλάδων σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού.

 

……………………………………………………………

 

Σινεμά

Ο απρόβλεπτος κύριος Σπίβετ Στους κινηματογράφους…

 

Ο άνθρωπος που μας χάρισε την πιο όμορφη και γλυκιά ιστορία αγάπης του γαλλικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης της «Αμελί» και υποψήφιος για Οσκαρ, Ζαν Πιερ Ζενέ, μας ετοίμασε ένα υπέροχο, τρισδιάστατο ταξίδι με προορισμό τα νιάτα μας! Σε ένα απομονωμένο οικογενειακό ράντσο, κάπου στη μέση του αμερικανικού πουθενά, εκεί που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να περιπλανάται για πάντα ελεύθερο στις ατελείωτες πεδιάδες της Μοντάνα, ζει ο απρόβλεπτος κ. Τ.Σ. Σπίβετ με την οικογένειά του. Ποιος είναι ο κ. Τ.Σ. Σπίβετ; Ενα δεκάχρονο παιδί-θαύμα, με εκπληκτική έφεση και αγάπη για την επιστημονική έρευνα. Ενας διαφορετικός και μοναδικά υπέροχος νεαρός με άσβεστο πάθος για τη χαρτογράφηση και τις εφευρέσεις…

 

……………………………………………………………

 

Θέατρο

«Παντρολογήματα» του Ν. Γκόγκολ

 

Ενας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής, προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ενας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου, όπου καταφτάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι, καταλήγει σε φιάσκο. Το όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μάς δίνει μια εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης.

 

i  20/7: Αργος, 22/7: Πειραιάς, 23/7: Πετρούπολη, 24 -25/7: Παπάγου (περιοδεία όλο το καλοκαίρι)

 

…………………………………………………………..

 

Θέατρο

«Κατάδικός μου»

 

Η Ελένη Ράντου και ο «Κατάδικός μου», η μεγαλύτερη αθηναϊκή θεατρική επιτυχία των τελευταίων χρόνων, περιοδεύει το καλοκαίρι στα φεστιβάλ όλης της χώρας. Με αυτή τη σπουδαία παραγωγή που τα τελευταία τρία χρόνια μονοπώλησε στην Αθήνα το ενδιαφέρον του κοινού αποφάσισε για πρώτη φορά η Ελένη Ράντου να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και να επικοινωνήσει με το εκτός των τειχών κοινό. Μαζί με την Ελένη Ράντου οι εξαιρετικοί Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και Μπάμπης Γιωτόπουλος. Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης.

 

i  21/7: Σαλαμίνα, 22-23/7: Πόρτο Ράφτη, 25/7: Πετρούπολη

 

……………………………………………………………

 

Μουσική

Donnacello Σάββατο 19/7 στις 21.30

 

Oι Donnacello «4 τσέλλα ως 4 φωνές», και η Τατιάνα Μανωλίδου στο τραγούδι, ξεκινούν ένα πλουραλιστικό ταξίδι έχοντας ως αφετηρία γνωστά μουσικά θέματα και τραγούδια από τον κινηματογράφο, την τζαζ, αγγίζοντας παράλληλα το τάνγκο καθώς και πολλά αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη ροκ και την έντεχνη σκηνή, με κέλτικες και ανατολίτικες πινελιές. Ενας μοναδικός συνδυασμός από πολλά είδη μουσικής, μαγικά ερμηνευμένα από τις Donnacello και την Τατιάνα Μανωλίδου.

i  Βρυσακίου 10, Πλάκα, τηλ.: 210-3210179

 

……………………………………………………………

 

Μουσική

«Ενα μύθο θα σας πω» 25/7 στις 22.00

Ιερά Οδός 44, Αθήνα, τηλ.: 210-3412313, είσοδος: 8 ευρώ.

Στην αυλή του θεάτρου «Χυτήριο» παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Ενα μύθο θα σας πω…». Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, εμπνευσμένος από το έργο του μεγάλου μας δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι, αυτή τη φορά έχοντας στο πλευρό του την ερμηνεύτρια μουσικού θεάτρου Σία Κοσκινά που συμμετέχει φιλικά αλλά και σκηνοθετεί με ένα θεατρικό τρόπο την παράσταση, θα μας ταξιδέψει ερμηνευτικά στο όνειρο παιδιών της γειτονιάς, με ένα άσπρο περιστέρι, σ’ ένα κόκκινο φεγγάρι, για να μας πει το μυστικό για την αθανασία. Ανυπομονούμε!

i Ιερά Οδός 44, Αθήνα, τηλ.: 210-3412313, είσοδος: 8 ευρώ.

 

 

……………………………………………………………

 

Παιδί

Χana Zoo Live Tour – Mάνου Βαφειάδη

 

Η Τερέζα, η Μάρδη και ο Αρης παρέα με τον Φαταούλα, τον Αστακό, την Αγελάδα, τον Βάτραχο και όλους τους ήρωες της Χοραλίας αυτό το καλοκαίρι κοντά σας. Μαζί τους βέβαια η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Ντρούλης-Ντρούλης Χοντρούλης, ο Ελέφαντας και όλη η θεότρελη παρέα που λατρεύτηκε απ’ όλα τα Ελληνόπουλα μέσα από το project Mazoo and the Zoo. Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας δεν θα δουν μόνο μια παράσταση αλλά θα έχουν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές συμμετέχοντας στις χορογραφίες και στo τραγούδι!

 

i 19/7: Σέρρες, 20/7: Βέροια, 21/7: Κατερίνη, 22/7: Ορεστιάδα, 23/7: Αλεξανδρούπολη.

 

[email protected]

 

Scroll to top