20/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κι άλλος νεκρός «προνομιούχος»

42χρονος εργάτης της ΔΕΗ έπεσε θύμα εργατικού δυστυχήματος στα ορυχεία της Κοζάνης - Για «εντατικοποίηση της εργασίας των (επιστρατευμένων) εργαζομένων και εγκληματική στάση της κυβέρνησης» κάνει λόγο το σωματείο «Σπάρτακος».
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Μετρούν νεκρούς και τραυματίες στα ορυχεία της ΔΕΗ. Αυτήν τη φορά, ένας 42χρονος εργάτης -πατέρας δύο ανήλικων παιδιών- έχασε τη ζωή του στη θέση «Σκληρά» στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου έξω από την Κοζάνη, όταν θηριώδες χωματουργικό φορτηγό συγκρούστηκε με σκαπτικό μηχάνημα στο σημείο της καμπίνας του χειριστή. Ο άτυχος 42χρονος από τη δύναμη της σύγκρουσης πετάχτηκε έξω από την καμπίνα, η οποία στη συνέχεια τον καταπλάκωσε.

 

«Την ώρα που η συγκυβέρνηση της εθνικής παρακμής προσπαθεί να μετρήσει τα υπέρ από την ενέργεια της επίταξης των εργαζομένων και την πρώτη κίνηση ξεπουλήματος της ΔΕΗ, εμείς στη Δυτική Μακεδονία -στην ενεργειακή καρδιά της χώρας- μετράμε έναν ακόμα νεκρό. Εναν ακόμα άνθρωπο θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της πίεσης, που υπάρχει διάχυτη στους χώρους δουλειάς σε ολόκληρη τη ΔΕΗ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος».

 

Μεγαλώνει η λίστα

 

Κι ενώ, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συνθήκες του δυστυχήματος «διερευνώνται» από τους αρμόδιους, υπενθυμίζουμε ότι στις 14/2/2014 είχε σημειωθεί άλλο ένα εργατικό δυστύχημα στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, στις 21/2/2014 καταγράφηκε ο σοβαρός τραυματισμός ακόμη ενός εργάτη στο ορυχείο Αμυνταίου, στις 17/3/2014 σοβαρός τραυματισμός ενός εργάτη στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και άλλων πέντε πιο ελαφριά. Επίσης, στις 30/6/2014 σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός αλλοδαπού που εργαζόταν σε εργολαβικό συνεργείο στη Μεγαλόπολη.

 

«Δυστυχώς, γι’ άλλη μια φορά η οικογένεια των προνομιούχων ΔΕΗτζήδων θρηνεί άλλο ένα μέλος της. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιούν καμιά εργασία που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωη άλλων συναδέλφων. Η εγκληματική στάση της κυβέρνησης και η αδυναμία της διοίκησης να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού καθιστά εκ του μη όντος την πίεση στο προσωπικό δεδομένη. Είναι άδικο την εγκληματική στάση της κυβέρνησης και την αδυναμία της διοίκησης να την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι, και μάλιστα με την ίδια τους τη ζωή, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιτακτικά και ξεδιάντροπα ζητά από τη ΔΕΗ να πληροφορηθεί ποια είναι τα “προνόμια” των εργαζόμενων στην επιχείρηση», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης.

 

Scroll to top