ximika-syria-syntonistiko

19/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερος αποκλεισμός της Σούδας ενάντια στα χημικά της Συρίας

Σήμερα Σάββατο ξεκινάει η διαμαρτυρία κατά της παρουσίας και εμπλοκής της νατοϊκής βάσηςστους πολέμους που γίνονται στην περιοχή με αίτημα να σταματήσει τώρα το πείραμα της υδρόλυσης στη θάλασσα της Μεσογείου.
      Pin It

Σε τριήμερο αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα προχωρούν σήμερα Σάββατο φορείς της Κρήτης κατά στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας «να σταματήσει να είναι η Μεσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους».

Το «Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου» έχει εξασφαλίσει ότι στον χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές, καθώς επίσης γίνονται συνεννοήσεις και για την ύπαρξη φαγητού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Επειδή όμως η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία είδη για τον αποκλεισμό: υπνόσακο ή και σκηνή για τη διανυκτέρευση, προφύλαξη για τον ήλιο (τέντες και σκοινιά, ομπρέλες, καπέλα), νερό, φαγητό, σακούλα για τα σκουπίδια τους, μπουφάν-φούτερ για το βράδυ, φακό, είδη πρώτης ανάγκης (Malox, Betadine, βασικές ανάγκες φαρμακείου, αναλγητικά κλπ).

«Στον χώρο του αποκλεισμού θα γίνουν συζητήσεις και εκδηλώσεις προς ενημέρωση για τα θέματα των χημικών αλλά και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί και μουσική βραδιά.

Κατά τον αποκλεισμό θα παρεμποδίζεται η διέλευση του προσωπικού της βάσης καθώς και των στρατιωτικών οχημάτων.

Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί με επί τόπου συνέλευση των συμμετεχόντων», επισημαίνει η ανακοίνωση.

 

Σχετικό θέμα: «Όλο και πιο κοντά τα χημικά»

 

efsyn.gr

Scroll to top