rj-reynolds-tobacco-products

21/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση ρεκόρ σε χήρα καπνιστή

23,6 δισεκατομμύρια δολάρια είναι η αποζημίωση που επιδίκασε δικαστήριο της Φλόριντα στη χήρα του Μάικλ Τζόνσον Sr., χρόνιου καπνιστή που πέθανε το 1996 από καρκίνο του πνεύμονα.
      Pin It

Η δίκη κράτησε τέσσερις βδομάδες και η ετυμηγορία των ενόρκων στηρίχθηκε στο επιχείρημα των δικηγόρων της χήρας Σίνθια Ρόμπινσον ότι η καπνοβιομηχανία RJ Reynolds Tobacco Company δεν ενημέρωνε τους πελάτες της για τους κινδύνους που συνοδεύουν την κατανάλωση των προϊόντων της.

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος της καπνοβιομηχανίας, Τζέφρι Ρέιμπορν, δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι παράλογη και πως θα την πολεμήσει στο Εφετείο. Παράλληλα, η μητρική εταιρία της RJ Reynolds ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει τη φίρμα Lorillard, που ειδικεύεται στα «ηλεκτρονικά τσιγάρα». Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση της RJ Reynolds, αφού οδηγεί στη δημιουργία ενός οιονεί μονοπωλίου στη νέα αναπτυσσόμενη αγορά, τα λεγόμενα e-cigarettes.

Πολλές παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταλήξει σε μικρότερες αποζημιώσεις, μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της πολιτείας πως οι καπνιστές και οι οικογένειές τους αρκεί μόνο να αποδείξουν τον εθισμό στο κάπνισμα και ότι αυτό προκάλεσε την ασθένειά τους.

efsyn.gr

Scroll to top