katastimata-kuriaki

21/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: «Δεν αυξάνεται ο τζίρος τις Κυριακές»

Ο Σύλλογος διαπιστώνει πολύ μικρή προσέλευση καταναλωτών και καλεί το υπουργείο να αναθεωρήσει τη στάση του για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές .
      Pin It

Για πολύ μικρή προσέλευση καταναλωτών την Κυριακή 20 Ιουλίου στην πειραϊκή αγορά, όπου τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς. Ο Σύλλογος συμπληρώνει πως εκτός από την προσέλευση, και ο τζίρος ήταν αισθητά πιο ασθενής, σε σχέση με τις προηγούμενες έξι Κυριακές.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως έχοντας μετρημένα αποτελέσματα και για τις επτά Κυριακές, επιβεβαιώνεται η θέση του Συλλόγου, ότι ούτε αύξηση τζίρου υπήρξε, ούτε αύξηση απασχόλησης σε ετήσια βάση και τονίζει πως το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει, αν δεν συμμερίζεται τις αρχικές τους θέσεις για τέσσερις με πέντε Κυριακές το χρόνο με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, για τις οποίες χρειάζεται επανασχεδίαση, τουλάχιστον να λάβει σοβαρά υπόψη του, τα αποτελέσματα.

Την παραπάνω θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ενισχύουν τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, καθώς δείχνουν αποδεικνύουν ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά. «Υπ΄ αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο 'ιδεοληψία' αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά 'πολιτική' που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας», όπως αναφέρεται στη σχετική συνοδευτική επιστολή της ΕΣΕΕ με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη της.

 

efsyn.gr

 

 

 

Scroll to top