07/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τους «καρφώνει» το στικάκι

      Pin It

Σύμφωνα με τις αρχές το USB περιέχει τμήματα προκηρύξεων για εμπρησμούς

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Το στικάκι που βρέθηκε στο διαμέρισμα–κατάλυμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι «καίει» τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αφού από την ανάλυση των περιεχομένων του προκύπτουν στοιχεία, τα οποία -σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές- δείχνουν ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στον «εκτελεστικό βραχίονα» του ενιαίου χώρου της νεο-τρομοκρατίας. Τα σημαντικότερα είναι δυο τμήματα κειμένων από προκηρύξεις αναρχικών ομάδων τα οποία όπως διαπιστώθηκε εργαστηριακά είχαν αποθηκευτεί στο στικάκι πριν σημειωθούν οι επιθέσεις και βέβαια πριν δημοσιευτούν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης.

 

Τα δυο κομμάτια από τις προκηρύξεις έχουν αποθηκευτεί την ίδια ώρα και η μία επίθεση σημειώθηκε μια ήμερα αργότερα, ενώ η ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε μετά από τέσσερις μέρες. Η δεύτερη ενέργεια και η σχεδόν ταυτόχρονη ανάληψη έγινε σαράντα τέσσερις ημέρες αργότερα. Οι ομάδες που φέρονται να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις φαίνονταν να μην έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους και εμφανίζονταν ως ανεξάρτητες. Μετά όμως την ανεύρεση των ανωτέρω στοιχείων, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι επιβεβαιώνεται η εκδοχή τους για την ύπαρξη του «Διευθυντηρίου» που κατευθύνει τις ομάδες του «εκτελεστικού βραχίονα» και ανάλογα με τις περιστάσεις τούς προσδίδει διαφορετικές ονομασίες.

 

Στο στικάκι βρέθηκε συγκεκριμένα ένα μέρος από την προκήρυξη με την οποία η ομάδα «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Φωτιές Στον Ορίζοντα» αναλάμβανε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση της 24ης Σεπτεμβρίου του 2012 κατά της εταιρείας «TRANSAM Trading Co ΕΠΕ» στο Χαλάνδρι. Η προκήρυξη αναρτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο κομμάτι είναι από την προκήρυξη με την οποία οι ομάδες «Μαχόμενη Μειοψηφία / Κομμάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό των αυτοκινήτων έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Η επίθεση έγινε τη νύχτα της 6ης προς 7η Δεκεμβρίου 2012, ενώ η προκήρυξη αναρτήθηκε το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου. Τα κείμενα αποθηκεύτηκαν στις 3.47 το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου 2012.

 

Στο στικ υπήρχε, ακόμη, μια αφίσα με το σήμα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που αναρτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2011 σε διεθνή αναρχική ιστοσελίδα και δημιουργήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2011. Σε αυτήν υπάρχει φωτογραφία του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από έκρηξη που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2010 και ανέλαβε η «Συνωμοσία». Το κείμενό της βρέθηκε χωριστά αποθηκευμένο με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish).

 

[email protected]

 

Scroll to top