Pin It

Στην τελική ευθεία μπήκε αυτή την εβδομάδα η δίκη των επιστατών της Μανωλάδας, οι οποίοι κατηγορούνται πως πυροβόλησαν εναντίον αλλοδαπών εργατών γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα μηνών, τραυματίζοντας 28 από αυτούς.

 

Το πλάνο του δικαστηρίου είναι να συνεδριάσει από σήμερα έως και το Σάββατο, οπότε θα γίνουν οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων, ώστε ώς το τέλος του μήνα να έχει βγει η απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας την Παρασκευή το πρωί από οργανώσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού, οι οποίες καλούν τα μέλη των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να παρευρεθούν στην πορεία διαμαρτυρίας.

 

Την ίδια ώρα, με επιτυχία ολοκληρώθηκε συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, τα οποία παραδόθηκαν προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης που ζουν και εργάζονται στη Μανωλάδα, η οποία διοργανώθηκε από την «Αλληλεγγύη για Ολους» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας, την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό, τη Φασιστική Απειλή Πάτρας κ.α.

 

Την αποστολή αποτελούσαν γιατροί και εθελοντές από τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης Αθήνας – Κορίνθου – Πάτρας, βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, μέλη της Ενωσης Μεταναστών Εργατών και του ΚΕΕΡΦΑ.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top