xrysi-aygi-vouleutes

22/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθυστερεί η ολοκλήρωση της ανάκρισης για τη Χρυσή Αυγή

Οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες της υπόθεσης έχουν να αντιμετωπίσουν το «πρόβλημα» των προσφυγών από τους κατηγορούμενους, κάτι που καθυστερεί σημαντικά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας.
      Pin It

Με… δεμένα χέρια στέκονται οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου απέναντι στις αλλεπάλληλες προσφυγές των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν ακόμα οι προσφυγές αρκετών κατηγορουμένων στις ανακρίτριες ή το δικαστικό συμβούλιο για αποφυλακίσεις ή αντικατάσταση περιοριστικών όρων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αποστολή της δικογραφίας στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το πόσοι και ποιοι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Όταν κριθούν οι προσφυγές, και εφόσον δεν έχουν κατατεθεί νέες, οι ανακρίτριες θα καλέσουν τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προκειμένου να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης. Όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό, προσφυγές -ακόμα κι αν ανάλογο αίτημά τους ήδη έχει απορριφθεί- για να καθυστερήσουν τη δίκη τους και να αφεθούν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης.

 
efsyn.gr

Scroll to top