22/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στα sites-γαλέρες

      Pin It

Με δικαστική απόφαση πρωτοδικείου, την υπ’ αριθ. 2230/2014, η οποία δημοσιεύθηκε στις 30-6-2014, κατοχυρώνονται δύο πράγματα για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα sites:

 

1) Από τη στιγμή που εργάζονται σε χώρο και χρόνο εργασίας που καθορίζει ο εργοδότης και υπό την εποπτεία αρχισυντάκτη, υπόκεινται σε σχέση εξαρτημένης εργασίας, ακόμα και αν δεν έχουν υπογράψει ποτέ ανάλογη σύμβαση.

 

2) Η ειδικότητα όσων εργάζονται σε ειδησεογραφικά μέσα, ανεβάζοντας ειδήσεις, είναι η ειδικότητα του εσωτερικού συντάκτη, όπως αυτή ορίζεται στις συμβάσεις των Ενώσεων Συντακτών.

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε ως βάσιμο τον ισχυρισμό του εργαζόμενου ότι δούλευε στο ειδησεογραφικό site «dealnews.gr» υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, κρίνοντας περαιτέρω ότι πρέπει να αμείβεται ως συντάκτης. Κι έρχεται ως συνέχεια της απόφασης του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο παλιότερα είχε αποφασίσει ότι εργαζόμενος/συντάκτης στο συγκεκριμένο site δικαιούται να πληρώνεται με βάση τα οριζόμενα στις συμβάσεις των Ενώσεων Συντακτών. Τέλος, το δικαστήριο τον δικαίωσε και ως προς την καταγγελία του για ακυρότητα της απόλυσης, επιδικάζοντάς του το ποσό των 37.830 ευρώ, από τα οποία τα 6.000 άμεσα καταβλητέα.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top