Pin It

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχει προγραμματίσει περιοδείες, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ για σήμερα, ενώ για αύριο έχει προκηρύξει πεντάωρη Παναττική Στάση Εργασίας 10 π.μ.- 3 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας, οπότε και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων θα επιστρέψουν στον υπουργό Υγείας ως απαράδεκτα τα φύλλα αξιολόγησης ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.

 

Το νέο σύστημα αξιολόγησης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και δημιουργεί νέα θύματα για τις «ορέξεις» της τρόικας (νέες απώλειες μισθών, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις).

 

Η καθολική ενυπόγραφη άρνηση περισσότερων από 40.000 εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε έναν απολογισμό που κάνει η Ομοσπονδία είχε αποτέλεσμα να παρέλθουν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους διοικητές, της παραλαβής των φύλλων αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης.

 

Σε πολλά νοσοκομεία οι εργαζόμενοι, αντιστεκόμενοι στην κατάπτυστη, όπως την ονομάζουν, αξιολόγηση, δεν επέτρεψαν στους διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά, ενώ στα σαράντα νοσοκομεία όπου παρελήφθησαν τα φύλλα αξιολόγησης παραδόθηκαν στα σωματεία ως ασυμπλήρωτα – απαράδεκτα, με καθολική συμμετοχή σ’ αυτή την απόφαση.

 

Ντα.Β.

 

Scroll to top