23/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Μάταιη κάθε προσέγγιση

 

Οι εβραϊκές οργανώσεις είχαν επικρίνει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, για τον αντισημιτισμό που έβγαζε κάθε απόγευμα στις τηλεπωλήσεις, αλλά και ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, κατ΄ επανάληψη. Το καμάρι του πρωθυπουργού, χθες ξαναχτύπησε, αναδημοσιεύοντας σε tweet την προπαγάνδα του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με την οποία «το Ισραήλ αναπτύσσει αντιπυραυλικά συστήματα για να προστατεύσει τους πολίτες του, ενώ η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες για να προστατεύσει τους πυραύλους της». Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για αντίφαση, για στροφή ή και για αναστροφή, αλλά βλέποντας την αποστροφή που βγάζει για όσους δοκιμάζονται, μη εξαιρουμένου του ελληνικού λαού, των ασθενών που ταλαιπώρησε ως υπουργός Υγείας, των απολυμένων που καθυβρίζει καθημερινά «ως σκληρά εργαζόμενος ελεύθερος επαγγελματίας», κάθε πολιτική ή και παραπολιτική προσέγγιση καθίσταται μάταιη.

 

ΜΠ.Α.

 

„ Επιφυλάξεις

 

Στη χθεσινή συνάντηση για την Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ να πάρει μέρος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης τον Οκτώβριο, αλλά και στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί ώς το τέλος του μήνα. Θετική απάντηση, πάντως, δεν πήραν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, αφού η Αγίου Κωνσταντίνου διατήρησε τις επιφυλάξεις της, χαρακτηρίζοντας το θέμα πρωθύστερο, από τη στιγμή που προηγείται το δικό της συνέδριο στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αντιπρότεινε τη δημιουργία ενός δικτύου διαλόγου για την Κεντροαριστερά, που ως σχήμα είναι πιο ευρύ και πιο χαλαρό και δεν δημιουργείται κίνδυνος παρερμηνειών περί ενσωμάτωσης του ενός κόμματος στο άλλο.

 

Δ.Κ.

 

„ Συγχαρητήρια

 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους επικεφαλής για την επιτυχία τους να συλλάβουν τον Νίκο Μαζιώτη, δήλωσε ότι «ο Ελληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του απλού πολίτη της κοινωνίας και τελικά η ασπίδα της Δημοκρατίας μας». Δεν διευκρίνισε βέβαια στη συγκεκριμένη σχέση ποιος είναι το κλομπ! Την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφθεί το υπουργείο αυτό ήταν επί υπουργίας Νίκου Δένδια, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013. Και τότε είχε δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. συγχαρητήρια για το έργο της, ειδικά στο μεταναστευτικό και στα ζητήματα της αποκατάστασης της ευνομίας, δηλώνοντας ότι «η ασφάλεια είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας». Την ίδια ημέρα, συμπτωματικά, η Χρυσή Αυγή είχε διοργανώσει ρατσιστικό συσσίτιο μίσους στο Σύνταγμα (είχε απαγορευτεί όμως από τον Γ. Καμίνη).

 

Α.Ψ.

 

„ «Υακίνθεια»

 

Σε θερινούς ρυθμούς έχει αρχίσει να κινείται το Ποτάμι. Ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του πιο «κουλ» πολιτικού αρχηγού, μετά τις παραλίες που επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο σχεδιάζει για την Παρασκευή εξόρμηση στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, θα συναντηθεί με φίλους και εθελοντές του κόμματος, ενώ αργότερα θα ανηφορίσει στα Ανώγεια όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη και θα μιλήσει με κατοίκους του χωριού. Η ημέρα θα κλείσει με εκδήλωση για τον Ερωτόκριτο μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, στο πλαίσιο των «Υακινθείων 2014».

 

Δ.Κ.

 

„ Θράσος!

 

Αν υπήρχε μετρητής θράσους και κυνισμού, σίγουρα θα έβγαζε παγκόσμιο πρωταθλητή τον πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ, τον Ρον Ντέρμερ. Σε προπαγανδιστική ομιλία του ενώπιον μελών χριστιανικής (;) φιλοϊσραηλινής οργάνωσης στην Ουάσινγκτον, ο Ντέρμερ δήλωσε ανερυθρίαστα πως ο ισραηλινός στρατός πρέπει να βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης επειδή, λέει, επιδεικνύει «αφάνταστη αυτοσυγκράτηση» στις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας! Κατηγόρησε επίσης τα Ηνωμένα Εθνη και τις οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων πως υποστηρίζουν ανοιχτά τους «τρομοκράτες» της Χαμάς: και όταν μια ομάδα διαδηλωτών παρενέβη διακόπτοντάς τον με συνθήματα από τη «γαλαρία», τους αποκάλεσε «ηθικά ηλίθιους»…

 

Γ.Τσ.

 

„ Η απάντηση

 

Στη Μανωλάδα της Λακωνίας, τη Σκάλα, λίγες μέρες μετά την εξαήμερη απεργία των 800 απλήρωτων Πακιστανών εργατών γης, που διαδήλωσαν κατά της ρατσιστικής συμπεριφοράς μέρους της τοπικής κοινωνίας, ήρθε χθες η κρατική απάντηση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες ελέγχους σε κατοικίες, φορτηγά και χωράφια συλλαμβάνοντας όσους εργάτες δεν διέθεταν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα διαμονής και εργασίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πάνω από 100 προσαγωγές Πακιστανών. Εκαναν το λάθος από «κακόμοιροι μετανάστες» να ενωθούν και να σηκώσουν κεφάλι. Ηχηρή για άλλη μια φορά η απουσία της Αριστεράς στην περιοχή.

 

Κ.Ζαφ.

 

„ Φλερτ

 

Το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τον «καραμανλισμό» συνεχίζεται. Χθες στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτήρισε το Σύνταγμα του 1975, «που το θεσμοθέτησε ο Καραμανλής», το πιο φιλικό για το περιβάλλον, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την άποψη αυτή υιοθέτησε και η Κ. Ιγγλέζη, επίσης βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί, πριν από μερικές ημέρες, η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Παν. Λαφαζάνη στο Α΄ Θερινό Τμήμα ότι η δημιουργία της ΔΕΗ από τον Κων. Καραμανλή το 1950 ήταν μια «πολύ θετική κίνηση».

 

Χ.ΙΩ.

 

„ Σιωπούν…

 

Πιθανότατα σήμερα θα συναντηθούν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο σύνηθες ραντεβού τους στο μέγαρο Μαξίμου. Στους εγχώριους πονοκεφάλους προστίθεται η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ, θέμα για το οποίο η κυβέρνηση πλην των τυπικών έχει επιδείξει εκκωφαντική σιωπή.

 

Δ.Κ.

 

„ Ατύχησε…

 

Βιάστηκε η Λίνα Παπαδάκη, στέλεχος του Ποταμιού και δημοσιογράφος, να κατακρίνει τον δικηγόρο Σπύρο Φυτράκη για «ταύτιση» και όχι απλά υπεράσπιση του πελάτη του. Σε άρθρο της στο ιστολόγιο του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού του απέδωσε τα εύσημα του εμπειρότατου δικηγόρου, τον συμβούλεψε να κάνει την όποια υπεράσπιση θέλει μέσα στην αίθουσα των δικαστηρίων και όχι στα ΜΜΕ. Της… διέφυγε όμως ότι ο Σπ. Φυτράκης μετέφερε απλά τις προφορικές απαντήσεις του πελάτη του Ν. Μαζιώτη στον ανακριτή, στον βαθμό που δεν είχε κατατεθεί γραπτό υπόμνημα. Είναι γνωστή η πάγια άποψη του συγκεκριμένου συνηγόρου ότι ποτέ δεν υποδεικνύει στους πελάτες του ποια στάση να κρατήσουν ή τι δηλώσεις να κάνουν και απλώς τους υπερασπίζεται με τους κανόνες του Δικαίου. Οι υποδείξεις επομένως της δημοσιογράφου περί «εγγαστρίμυθου λόγου των δικαστηρίων» και «του κρόουλ στην οθόνη» είναι το απόλυτο πέναλτι.

 

Α.Ψ.

 

Θεατές εγκλημάτων

 

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας και δείχνουν παιδιά τραυματισμένα, ακρωτηριασμένα ή ακόμα και ξεψυχισμένα· εικόνες που μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη σου, όσο κι αν θα ήθελες να τις ξεχάσεις. Οι βομβαρδισμοί αμάχων πραγματοποιούνται εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ ισραηλινής κυβέρνησης και Χαμάς για το ποιος είναι «πιο» υπεύθυνος για το αιματοκύλισμα και τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση δεν είναι τόσο η ξαφνική τυφλότητα και κωφότητα των ισχυρών κρατών μπροστά σε όσα διαδραματίζονται, όσο η αδυναμία των μεγάλων διεθνών οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Εθνη, να επιβάλουν την εκεχειρία. Εάν τελικά το μόνο που μπορούν να πράξουν είναι να προβαίνουν σε διαπιστώσεις και συστάσεις, τότε καλύτερα να κατεβάσουν τα ρολά και να απαλλάξουν τον πλανήτη από τη «διακοσμητική» παρουσία τους.

 

Αρ.Απ.

 

„ Απολύσεις

 

Τα ήξεις-αφήξεις συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις θέσεις του για ζητήματα με μεγάλο πολιτικό κόστος. Σε μια προσπάθεια να κρατήσει αποστάσεις από τις σκληρές πολιτικές, για τις οποίες έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, εμφανίζεται να διαφωνεί και να ζητά την πιο ήπια υλοποίησή τους. «Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει, αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε στο παρελθόν» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. Η επόμενη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων είναι οι αστικές συγκοινωνίες. Το υπουργείο αυτό εποπτεύει το ΠΑΣΟΚ καθώς υπουργός είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με απολύσεις. Το ίδιο προφανώς θέλει να αποφύγει και η Χαριλάου Τρικούπη.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top