23/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κρυφή» παράταση για ιδιωτικά σχολεία

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούσαν παράνομα εδώ και ένα χρόνο.
      Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Με τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τίτλο «Φάροι, στρατολογία και άλλες διατάξεις», ο υπουργός Παιδείας παρατείνει έως τις 31 Αυγούστου τη διαδικασία για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων, γεγονός το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούσαν εδώ και ένα χρόνο παράνομα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

 

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απέστειλε, χθες, επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία του εξέφραζε την απογοήτευσή του σχετικά με την υπογραφή της τροπολογίας που αφορά το πλαίσιο αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων, ενώ αναφέρεται και στις σοβαρές συνέπειες τέτοιων πρακτικών.

 

«Ο νέος υπουργός Παιδείας ακολουθεί πιστά τη γραμμή Αρβανιτόπουλου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο τέως υπουργός Παιδείας είχε παρατείνει την παράνομη λειτουργία ορισμένων ιδιωτικών σχολείων άλλες δύο φορές στο παρελθόν» λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός. Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για μεγάλες οφειλές των σχολείων στο Δημόσιο και για παράνομες μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ τονίζεται ότι η βασικότερη επίπτωση που προκύπτει από την παράτυπη λειτουργία των σχολείων είναι η συνακόλουθη έκδοση παράνομων βαθμολογιών και τίτλων σπουδών.

 

Το υπουργείο Παιδείας απαντάει ότι με την εν λόγω τροπολογία ζητάει από τους σχολάρχες να καταθέσουν, μέχρι το τέλος Αυγούστου, τα χαρτιά που έχουν σε εκκρεμότητα διότι, αν δεν το κάνουν, θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας των σχολείων τους, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία περί παράνομης λειτουργίας ορισμένων εκπαιδευτηρίων.

 

Scroll to top