23/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τζ. Κεντ Μέσσαμ
«Το δόλωμα»

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Εκδόσεις: BELL (Φειδίου 18, Αθήνα, τηλ. 210 3609438, εσωτερικό 15)
σελ. 272
ISBN: 978-960-507-053-3 .
      Pin It

Ένα τολμηρό, καθηλωτικό ντεμπούτο, από έναν συγγραφέα για τον οποίο θ' ακούσουμε να μιλούν ξανά και ξανά στο μέλλον, από τις εξαιρετικές εκδόσεις βιβλίων τσέπης BELL.

 

Ένα σκοτεινό, ψυχολογικό θρίλερ, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μόλις μήνες και αμέσως βραβεύτηκε!

 

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα της Ένωσης Καναδών Συγγραφέων Μυστηρίου «Arthur Ellis Award – Crime writers of Canada 2014»

 

vivlio-Messusm-doloma-2
«Ένα νησί, έξι άνθρωποι, ένας ωκεανός τρόμου! Κανείς δε θα έρθει να τους βοηθήσει. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Έξι άγνωστοι μεταξύ τους ξυπνούν σ’ ένα απομακρυσμένο ερημονήσι στα Φλόριντα Κηζ, χωρίς κανείς τους να θυμάται πώς βρέθηκε εκεί. Σύντομα ανακαλύπτουν τι τους συνδέει: είναι όλοι εθισμένοι στην ηρωίνη. Καθώς αρχίζουν να νιώθουν τα πρώτα επώδυνα συμπτώματα της στέρησης, βλέπουν ένα γιοτ να έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά. Τέσσερις άντρες πάνω στο κατάστρωμα τους παρατηρούν ατάραχοι, ενώ στα νερά γύρω από το σκάφος τριγυρίζουν πεινασμένοι καρχαρίες. Έτσι αρχίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Οι έξι πρέπει να επιχειρήσουν το αδύνατο: να κολυμπήσουν μέχρι το αντικρινό νησί, όπου τους περιμένει μια ποσότητα ηρωίνης –ή να πεθάνουν προσπαθώντας. Όταν σχηματίζονται συμμαχίες, έρχεται αναπόφευκτα και η προδοσία»

vivlio-doloma-keep-calm-while-you-read-baitΜπορεί επιφανειακά να ακούγεται πολύ «χολιγουντιανό», ωστόσο δεν πήρε τυχαία το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα μυστηρίου, ο Τζ. Κεντ Μέσσαμ. Βαθιά υπαρξιακά ζητήματα αναδύονται και όσο εντείνεται η μάχη για επιβίωση, τόσο πληθαίνουν τρομακτικά αυτά που διακυβεύονται –και τα κίνητρα εκείνων που τους έχουν αιχμαλωτίσει αρχίζουν τελικά να διαφαίνονται. Ένα σκληρό βιβλίο, μια συνταρακτική εμπειρία. Για αναγνώστες με πολύ γερά νεύρα…

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Διαβάζοντας το Δόλωμα είναι σαν να βουτάς από ψηλά σε σκοτεινά νερά. Αυτό που συναντάς στα θολά τους βάθη σε αναστατώνει, σου ανεβάζει τους σφυγμούς και σε αιφνιδιάζει πέρα για πέρα». (Megan Abbott, βραβευμένη με Edgar, συγγραφέας του «Dare Me»)

«Ένα γρήγορο και έντονο βιβλίο, φρικιαστικό σε πολλά σημεία, αλλά και ταυτόχρονα καθηλωτικό». (Repreads.com)

«Γραμμένο με αιχμηρό πνεύμα, οξείς χαρακτήρες που γίνονται παραδόξως συμπαθείς, απληστία, τρόμο κι ένα απροσδόκητο τέλος, αυτό το μυθιστόρημα ξεπροβάλλει από το βυθό, σε αρπάζει στα σαγόνια του και σε ταρακουνάει. Πραγματικά: Τι περισσότερο να ζητήσεις;» (Long Island Pulse Magazine)

 

Τζ. Κεντ Μέσσαμ – βιογραφικό

Messusm-JohnO Τζ. Κεντ Μέσουμ είναι συγγραφέας, μουσικός παραγωγός (και έχει κάνει κάποια επαγγέλματα ακόμη, που «δε θα θελε να παραδεχτεί!») και πάντα στοιχηματίζει στο αουτσάιντερ. Ζει στο Τορόντο με τη γυναίκα του, ένα σκυλί και τρεις γάτες.

Το «Δόλωμα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί σε επτά χώρες και ήδη βραβεύτηκε με ένα πολύ σημαντικό έπαθλο. Όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του, πρόκειται για ένα συνδυσμό των τρομακτικών ιστοριών για μάγισσες και φαντάσματα που του διάβαζε ο πατέρας του όταν ήταν μικρός και των φανταστικών παραμυθιών, που του έλεγε η μητέρα του. Γι’ αυτό και οι δικές του ιστορίες είναι ένα αμάλγαμα παιδικών ιστοριών τρόμου, νέων, «ενήλικων» εμπειριών και ενός τρόπου σκέψης, διαφορετικού από τα συνηθισμένα.

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top