23/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ώστιν Κλέον
«Κλέψε σαν καλλιτέχνης»

Εκδόσεις: Key Books (Κολοκοτρώνη 91, Πειραιάς)
σελ. 160
ISBN 978-618-80908-0-4 .
      Pin It

Τρόποι να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, απλά και μόνο με το να είμαστε ο εαυτός μας, να αγαπήσουμε τις επιρροές μας και να τις διατυπώσουμε πρωτότυπα.

«Πανέμορφο!», Κρις Άντερσον, επιμελητής του TED

«Η τέχνη είναι κλοπή», Πάμπλο Πικάσο

«Οι ανώριμοι ποιητές μιμούνται. Οι ώριμοι ποιητές κλέβουν. Οι κακοί ποιητές κακοποιούν αυτό που παίρνουν. Οι καλοί ποιητές το κάνουν είτε καλύτερο είτε, τουλάχιστον, διαφορετικό. Ο καλός ποιητής μετατρέπει τη λεία του σε ολοκληρωμένο συναίσθημα, το οποίο είναι μοναδικό, και τελείως διαφορετικό από το πρωτότυπο», Τ. Σ. Έλιοτ

«Όλες οι συμβουλές είναι αυτοβιογραφικές. Μία από τις θεωρίες μου είναι πως όταν οι άνθρωποι σου προσφέρουν συμβουλές, στην ουσία απλώς μιλάνε για τον εαυτό τους στο παρελθόν. Σε αυτό το βιβλίο, εγώ, μιλάω σε μια παλιότερη εκδοχή του εαυτού μου», Austin Kleon.

vivlio-Austin-1

 

vivlio-Austin-periexomena«Τίμησε, μην αλλοιώνεις. Μελέτησε, μην διαβάζεις επιδερμικά. Κλέψε από πολλούς, όχι από έναν. Μεταμόρφωσε, μην μιμείσαι. Ο οδηγός για τη δημιουργικότητα στην ψηφιακή εποχή είναι σαφής. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου».

Ο Austin Kleon, ένας νεαρός συγγραφέας και καλλιτέχνης επιμένει ότι η δημιουργικότητα δεν είναι προνόμιο των λίγων, αλλά ανήκει σε όλους.

Το «Κλέψε σαν Καλλιτέχνης», το γνωστό best seller στους New York Times είναι ένας οδηγός που κυκλοφορεί σε 19 χώρες και είναι γεμάτος με θετική ενέργεια και μηνύματα που παροτρύνουν τον αναγνώστη να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

 

vivlio-Austin-keimenoΔεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου. Ένα μανιφέστο για την ψηφιακή εποχή, το «Κλέψε σαν Καλλιτέχνης» είναι ένας οδηγός του οποίου το θετικό μήνυμα οι εικονογραφήσεις, οι ασκήσεις και τα παραδείγματα θα φέρουν κατευθείαν τους αναγνώστες σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά. Όταν ζητήθηκε από τον Ώστιν Κλέον να κάνει μια ομιλία στους μαθητές ενός κολεγίου στη Νέα Υόρκη, την προσάρμοσε γύρω από τα δέκα πράγματα που ευχόταν κάποιος να του είχε πει όταν ξεκινούσε. Η ομιλί́α διαδόθηκε σαν ιός και ο συγγραφέας σκάλισε ακόμα πιο βαθειά τις ιδέες του για να δημιουργήσει το βιβλίο «Κλέψε σαν Καλλιτέχνης».

Το αποτέλεσμα είναι εμπνευσμένο, εμψυχωτικό, αυθεντικό, πρακτικό και διασκεδαστικό. Και γεμάτο με νέες αλήθειες σχετικά με την δημιουργικότητα: Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, γι’ αυτό αγάπησε τις επιρροές σου, μάζεψε ιδέες, κάνε το ρεμίξ και άφησε πάλι τη φαντασία σου ελεύθερη προκειμένου να ανακαλύψεις το δικό σου μονοπάτι. Ακολούθησε τα ενδιαφέροντα σου όπου κι αν σε πηγαίνουν. Φέρσου έξυπνα, μείνε μακριά από χρέη, ρίσκαρε να είσαι βαρετός: ο δημιουργικός εαυτός σου χρειάζεται χώρο, τρέλα και τόλμη για να εκφραστεί.

«Πρέπει να ντυθείς για τη δουλειά που θέλεις, όχι γι’ αυτή που έχεις. Και πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις τη δουλειά που θέλεις να κάνεις», γράφει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας στο κεφάλαιο που παρομοιάζει ολόκληρο τον κόσμο με μία θεατρική σκηνή.

 

Ώστιν Κλέον – βιογραφικό

Austin-KleonΟ Ώστιν Κλέον είναι συγγραφέας και καλλιτέχνης. Είναι ο δημιουργός της αφαιρετικής ποιητικής συλλογής «Newspaper Blackout» και η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στην αμερικανική τηλεόραση, τη Wall Street Journal και το δικτυακό τόπο για εικαστικά 20Χ200.com. Ζει στο Ωστιν του Τέξας. Το “Κλέψε Σαν Καλλιτέχνης” μόλις κυκλοφόρησε σε εξαιρετική μετάφραση από τις καινούργιες εκδόσεις «Key Books».

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top