24/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ανακάλεσε

 

«Εκρηκτικές» διαστάσεις πήρε η αντιπαράθεση χθες στη Βουλή μεταξύ του Αδωνη Γεωργιάδη (Ν.Δ.) και του Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ). Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος χρέωσε «μικροψυχία» στην αντιπολίτευση για την κριτική της στα θέματα του τουρισμού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος τον διέκοπτε διαρκώς. «Είστε τρομερά αγενής. Τα ίδια κάνατε και όταν ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Πόρτο Καρράς», ξεσπάθωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Είστε άθλιος συκοφάντης, παλιάνθρωπος και άθλιο υποκείμενο», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλεί στο τέλος τα υπονοούμενα για την προ δεκαετίας σκανδαλώδη τροπολογία, λέγοντας ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν είχε καμιά σχέση.

 

Χ.ΙΩ.

 

„ «Εκ του ασφαλούς»

 

Δεν έπεισαν τους πάντες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι διαφωνίες που εξέφρασαν ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για το μέτρο της αξιολόγησης. Ως «πρώτη φωνούλα» του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα «ανέξοδη και εκ του ασφαλούς», χαρακτήρισε ο Γιώργος Πεταλωτής την αντίδραση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρώην υφυπουργός υπογράμμισε επίσης την «αφωνία» του κόμματός του «όταν ο κ. Σαμαράς, ανερυθρίαστα, αράδιασε δημοσίως ό,τι έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης ως δικά του επιτεύγματα» και κανείς από τον μικρότερο εταίρο «δεν τόλμησε να του θυμίσει τις “μαγκιές” των Ζαππείων». «Μη διασαλεύσουμε και τη σταθερότητα της χώρας…», κατέληγε ειρωνικά το σχόλιο του κ. Πεταλωτή.

 

Δ.Κ.

 

„ Υπαινιγμοί

 

«Πυροβολώντας» έφυγε ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Κατά την τελετή παράδοσης–παραλαβής, αναφέρθηκε σε κάποιους, τους οποίους δεν κατονόμασε, οι οποίοι εξυπηρέτησαν, όπως είπε, προσωπικά ή άλλα ιδιοτελή συμφέροντα. Απευθυνόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τα κάλεσε να μη διακοσμούν τις θέσεις και τις καρέκλες τους και να μην επιτρέψουν σε ελλειμματικούς επαγγελματικά, όπως είπε, να κατευθύνουν τις εξελίξεις. Παρέδωσε στον αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ενώ ο υπουργός Αμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, έπλεξε το εγκώμιο του στρατηγού Νάση, σημειώνοντας: «Η Εθνική Φρουρά, η κυπριακή πολιτεία και ο κυπριακός λαός σάς οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που έχετε προσφέρει».

 

Α.Φ.

 

„ Βολές

 

Να αποσυνδεθεί η διοικητική μεταρρύθμιση από οριζόντιες απολύσεις ζήτησε η ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της για το θέμα της αξιολόγησης και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δημοσίου. «Η ΔΗΜΑΡ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που κινούνται στην κατεύθυνση της λειτουργικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα. Διαφωνεί, ωστόσο, ριζικά όταν, υπό τον μανδύα των μεταρρυθμίσεων “κρύβονται” νεοφιλελεύθερες εμμονές που καταλήγουν σε απορρυθμίσεις», τόνιζε η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου. Βολές πανταχόθεν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

 

Δ.Κ.

 

„ Οπισθοχώρηση

 

Την πρόθεσή του να συμπεριλάβει ως διάταξη στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα για τα προαπαιτούμενα της δόσης, τη χάραξη των αιγιαλών, αφαιρώντας το κομμάτι των χρήσεων γης, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Γκίκας Χαρδούβελης στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που τον επισκέφθηκε. Με άλλα λόγια, ξεχωριστό νομοσχέδιο δεν θα υπάρξει, όπως εξάλλου είχε προϊδεάσει από το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος προέβη στη δήλωση -σύμφωνα με πληροφορίες- έπειτα από συνεννόηση Βενιζέλου – Σαμαρά. Με βάση αυτή την εξέλιξη, εύλογα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης να μην ξεπουληθούν οι παραλίες και η κυβέρνηση, για να γλιτώσει ένα ακόμη μέτωπο εναντίον της, αποφάσισε να οπισθοχωρήσει.

 

Δ.Κ.

 

„ Χωρίς ζωή

 

Toν γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μια τετραπληγική γυναίκα στα Χανιά έχασε τη ζωή της επειδή της έκοψαν το ρεύμα λόγω χρεών. Και αυτό διότι διεκόπη η μηχανική της υποστήριξη. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε, ανεξόφλητος ήταν μόνο ο τελευταίος μήνας και το χαράτσι. Χρέος δηλαδή 800 ευρώ. Η τραγικότητα του περιστατικού, σημείο των καιρών…

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

 

„ Πάει κι αυτός…

 

Σε εκλογές φαίνεται να οδηγείται η Βουλγαρία, μετά τη χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, έπειτα από ένα χρόνο μαζικών διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης και βαθιάς τραπεζικής κρίσης. Επικαλούμενος τον καταποντισμό των κυβερνώντων σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Ορεσάρσκι προτίμησε να μπει στη λέσχη των ηγετών που έχουν την αξιοπρέπεια να αναγνωρίζουν την ήττα τους, αντί να γαντζώνονται στην εξουσία. Αυτά στη «φτωχή» Βουλγαρία, γιατί στην «ανακάμπτουσα» Ελλάδα, ο κύκλος των χαμένων πολιτικών συνεχίζει να ποιείται την νήσσαν.

 

Χρ. Π.

 

„ To μαύρο

 

Οι «καταληψίες» έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ, λέει σε συνέντευξή του ο Ρένος Χαραλαμπίδης, γοητευμένος από τον Αντώνη Σαμαρά. «Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να ρίξει μαύρο. Οταν κατελήφθη η ΕΡΤ, οι καταληψίες έκλεισαν τον πομπό και η ΕΡΤ έγινε σκοτάδι», είπε. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς για τα… φτηνά (καλαματιανά;) τσιγάρα που καπνίζει καλοκαιριάτικα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οταν όμως ετοιμάζεται να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τα Δεκεμβριανά, η κατάσταση ξεκαθαρίζει. Ηρθε, επιτέλους, ο καιρός να μάθουμε τι συνέβη πράγματι, τότε!

 

Κ.Ζαφ.

 

„ Μνήμη

 

Εφθασε μυστικά χθες ο κ. Φούχτελ στο Ηράκλειο, όλως συμβολικά… προϋπαντώντας δύο αυτόχειρες και την κτηνώδη υδρόλυση των χημικών αερίων της Συρίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μαρία Δρακάκη και Μιχ. Κριτσωτάκης, τονίζουν πως «η Ελλάδα από ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και προτεκτοράτο με διορισμένο τοποτηρητή τον Χανς Φούχτελ». Ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Γ. Μιχελογιαννάκης, δηλώνει ότι είναι «ανεπιθύμητος ο κ. Φούχτελ στην πόλη των αυτοκτονιών», ενώ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης υπενθυμίζει πως «αυτός ο τόπος έχει μαρτυρήσει από τα κατορθώματα των ναζί προκατόχων του».

 

Παν.Γεωργ.

 

„ Δεξιότητες…

 

Απίστευτο και όμως αληθινό! Καθαρίστρια, πτυχιούχος του Παντείου με γνώσεις αγγλικών επιπέδου Lower, έχασε τη δουλειά της από το Δημόσιο επειδή δεν είχε πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες στην πληροφορική (ECDL). H συγκεκριμένη καθαρίστρια, Ντ. Μπρ., δεν κατάφερε να παραμείνει (σ.σ. πώς μπορούσε άλλωστε με τόσο λίγες γνώσεις να συνεχίζει να σκουπίζει τους ορόφους των υπουργείων…), κρίθηκε απορριπτέα στο Πρόγραμμα Κινητικότητας από τους επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σίγουρα πρόκειται για λάθος, καθώς άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί διότι η εν λόγω υπάλληλος, μεταξύ των άλλων προσόντων της που έχει στο βιογραφικό της, ήταν και η παρακολούθηση επιδοτούμενου προγράμματος υπολογιστών. Βέβαια, δεν ήταν το ECDL αλλά ήταν συναφές με την πληροφορική…

 

Μ.Χ.

 

„ Οχι στην απαγόρευση!

 

Την αντίθεσή τους στην απαγόρευση του Κ.Κ. Ουκρανίας εκφράζουν σε ψήφισμά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των ανεξαρτήτων βουλευτών. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια απαγόρευσης του Κ.Κ. Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, αλλά και με τις αντιφασιστικές παραδόσεις των δύο λαών και των λαών της Ευρώπης και οδηγεί στον δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών». Αντιπροσωπεία των βουλευτών που υπογράφουν το κείμενο (32 στο σύνολο), αποτελούμενη από τις κυρίες Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές) και Ευγενία Ουζουνίδου (ΣΥΡΙΖΑ) παρέδωσαν χθες το ψήφισμα στον Ουκρανό πρέσβη, επιμένοντας στην «αποτροπή της απαγόρευσης».

 

Φ.Π.

 

Scroll to top