24/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποστολή εξετελέσθη

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στην πρόβα τζενεράλε, αλλά... φάνηκαν τα κενά στην άμυνά του.
      Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Ήταν μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος. Εν μέρει το έκανε και τελικά νίκησε με 2-1 στο χθεσινό φιλικό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε τους 11 «Ευρωπαίους» που πιθανόν να παρατάξει και στον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης την ερχόμενη Τετάρτη, με τον Πράνιτς να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και να ξεκινάει βασικός. Μπορεί στο πρώτο μέρος το ματς να ήταν μοιρασμένο, ωστόσο το δεύτερο 45λεπτο ανήκει στον Παναθηναϊκό. Σ’ αυτό βοήθησε και ο Ατρόμητος, που έκανε πέντε αλλαγές στο 46’, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί και να χάσει τον ρυθμό του.

 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με το περσινό γρήγορο και με πίεση ψηλά παιχνίδι του, που του επέτρεψε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με το… μουντιαλικό 5-3-2, το οποίο όταν έβγαινε στην επίθεση η ομάδα του μετατρεπόταν σε 3-5-2 με τους Νάστο και Γιαννούλη σε ρόλο μπακ-χαφ. Μέχρι ενός σημείου έδειχνε να αποδίδει και ο Ατρόμητος κατάφερε να φτάσει στο γκολ με τον Μπρίτο στο 19’, αφού στην άμυνα των «πρασίνων» υπήρχαν μεγάλα κενά. Στη συνέχεια, όμως, ο Μπεργκ μπόρεσε να ξεφύγει από τους… τρίδυμους πύργους της άμυνας των Περιστεριωτών και κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση, όταν πάσαρε στον Ζέκα και εκείνος την «έσπασε» στον Πέτριτς μέσα στην περιοχή (34’). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έτρεχε ακατάπαυστα, μάρκαρε συνεχώς και πρόσφερε τα μέγιστα στην επίθεση, καθώς έκανε την ασίστ και στο δεύτερο τέρμα του «τριφυλλιού» με… δράστη τον Κλωναρίδη (77’).

 

«Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για εμένα», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου. Και πρόσθεσε: «Βγάζουμε πολλή ενέργεια, κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια». Βέβαια, δεν ήταν όλα ρόδινα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε μερικά… θεματάκια στην άμυνά του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία χρήζουν διόρθωσης. Χαρακτηριστικές είναι οι φάσεις που δημιουργούσε από δεξιά και αριστερά στα πρώτα 30’ ο Ατρόμητος, με αποκορύφωμα το γκολ.

 

Στο φινάλε (88’) ο Μπεργκ αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος), στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης (86’ Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος (75’ Σπυρόπουλος), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (68’ Κλωναρίδης), Νάνο (81’ Χουχούμης), Μέντες, Πράνιτς (56’ Λαγός), Ατζαγκούν (60’ Ντίνας), Ζέκα, Πέτριτς (60’ Καρέλης), Μπεργκ.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παράσχος): Τσέναμο (65’ Μπάρκας), Φυτανίδης (84’ Παπασπύρος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης (66’ Θεολόγου), Νάστος (46’ Κιβρακίδης), Γιαννούλης (66’ Κούρος), Δημούτσος (46’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία (66’ Ενγκουέμ), Μπρίτο (46’ Τάτος), Γεωργίου (46’ Φάμπιο), Καραμάνος (46’ Ναπολεόνι).

 

Scroll to top