07/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπλόκα στην Αθηνών-Λαμίας

      Pin It

Αγρότες της Στερεάς Ελλάδας έκλεισαν χτες για λίγη ώρα την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

 

AGROTESΜε συμβολικούς αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στο δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις χθες οι αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, οι οποίοι πλέον περιμένουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σημερινή σύσκεψη στον Πλαταμώνα.

 

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πήραν έκταση. Αρχικά χθες το πρωί στο κέντρο της Λαμίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν καλέσει οι αγροτικοί σύλλογοι Μακρακώμης, Στυλίδας-Αχινού και Πελασγίας. Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών και στο ύψος του χωριού Ανθήλη, όπου εκεί βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι οι αγρότες του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να μπουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού και να αποκλείσουν για περίπου μισή ώρα το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

 

Σε αντίστοιχη κινητοποίηση προχώρησαν στο 90ό χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και οι αγρότες της Βοιωτίας, ωστόσο η παρουσία της Αστυνομίας τούς απέτρεψε να κρατήσουν για αρκετή ώρα αποκλεισμένη την εθνική οδό.

 

Επίσης σε αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Λαμίας-Καρδίτσας και στο ύψος του Δομοκού προχώρησαν χθες το μεσημέρι για περίπου μία ώρα και οι αγρότες της περιοχής. Μάλιστα στην είσοδο του Δομοκού έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο μπλόκο αγροτών που βρίσκεται σε αναμονή των εξελίξεων. Το βλέμμα, πλέον, είναι στραμμένο στη σημερινή σύσκεψη στον Πλαταμώνα όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις πάνω στις προτάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Γιώργος Δελιχάς

 

Scroll to top