25/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια θρυλική φωνή

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Να τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του κορυφαίου βάρδου του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού, του Γιώργου Παπασιδέρη, επιχειρεί ο Λιάμπρος Λιάβας στο «Αλάτι της Γης» (φωτ.), που θα μεταδοθεί μεθαύριο (13.00) από το πρώτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Ν ΕΝΑ, γι' αυτό και μας οδηγεί στη Σαλαμίνα. Ο Παπασιδέρης (1902-1977) δημιούργησε ολόκληρη «σχολή», αφήνοντας παρακαταθήκη τις «κλασικές» ερμηνείες του, ενώ διέσωσε παράλληλα ένα μεγάλο όγκο του παραδοσιακού ρεπερτορίου. Από το 1928, όταν έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις, υπηρέτησε τη μουσική μας παράδοση για περίπου μισό αιώνα, σε μιαν εποχή κρίσιμη και μεταβατική, όπου το δημοτικό τραγούδι άρχισε να μετακινείται από τα χωριά στα αστικά κέντρα, από το γλέντι στην τυποποίηση του δίσκου και του ραδιοφώνου. Το «Αλάτι της Γης» συναντά στη Σαλαμίνα την οικογένεια και τους φίλους του Παπασιδέρη και στήνουν ένα ξεχωριστό γλέντι, παρέα με μια ομάδα από εξαιρετικούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες, καθώς και τα νιάτα της Σαλαμίνας, μέλη του δραστήριου τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων.

 

Νέα συνεργασία Nova-Disney

 

Την αποκλειστική συνεργασία της με την Disney ανανέωσε η ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Ετσι, τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova θα ενισχυθούν με ταινίες πρώτης προβολής, νέες παραγωγές από Disney, Marvel και Pixar. Πρόσφατες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως η ταινία της Disney, «Maleficent» με την Αντζελίνα Τζολί στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς επίσης οι blockbuster περιπέτειες της Marvel, «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» με τους Κρις Χέμσγουορθ και Νάταλι Πόρτμαν και «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» με τους Κρις Εβανς και Σκάρλετ Γιόχανσον, θα προβληθούν τους επόμενους μήνες και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition), όπως και οι ταινίες της Disney «Ψυχρά κι Ανάποδα», «Αεροπλάνα 2», «Τα Muppets καταζητούνται» και «Η Μαγική Ομπρέλα» με Εμμα Τόμσον και Τομ Χανκς. Το περιεχόμενο της Disney θα είναι διαθέσιμο και στο Nova On Demand και στο Nova GΟ.

Πρόγευση Μουντομπάσκετ

 

Λίγο πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (Basket-ball World Cup 2014) η εθνική μας ομάδα αρχίζει τα φιλικά προετοιμασίας της σε Γαλλία και Λιθουανία. Ο ΑΝΤ1, που θα μεταδώσει το Μουντομπάσκετ, εξασφάλισε και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των φιλικών αναμετρήσεων της Εθνικής μας. Η αρχή θα γίνει στο Πο της Γαλλίας στις 8 Αυγούστου, με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας (19.00). Θα ακολουθήσουν άλλες δύο αναμετρήσεις με την οικοδέσποινα Γαλλία (9/8, 21.30) και την Κροατία (10/8, 19.00). Στις 16 Αυγούστου η Εθνικής μας θα βρεθεί στο Κάουνας και θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία (19.00), ενώ την επόμενη μέρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σλοβενία (16.15).

 

Ο ΑLPHA πάει Ουγγαρία

 

Σε θέση εκκίνησης θα βρεθούν και πάλι τα μονοθέσια της Formula 1 για το 11ο Grand Prix που γίνεται μεθαύριο (27/7) στην Ουγγαρία. Μετά τον θρίαμβο του Νίκο Ρόσμπεργκ στο Χόκενχαϊμ, που διεύρυνε το προβάδισμά του στη βαθμολογική κατάταξη στους 14 βαθμούς, η αγωνία και το πάθος των ομάδων εντείνεται. Φαβορί για το Grand Prix της Ουγγαρίας θεωρείται ο Χάμιλτον, ο οποίος έχει νικήσει σε τέσσερις από τους επτά αγώνες που έχει πραγματοποιήσει στη συγκεκριμένη πίστα. Ο ALPHA θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα που ξεκινάει στις 15.00. Μια ώρα νωρίτερα, όμως, στην «F1 Countdown» το κανάλι θα μεταδώσει τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών. Το κανάλι της Κάντζας διαθέτει στο www.alphatv.gr/f1 όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διοργανώσεις, ενώ μεταδίδει τους αγώνες και σε live streaming στο www.alphatv.gr/live.

 

[email protected]

 

Scroll to top