25/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Το βίντεο που «έκαψε» τον Βαγγελάτο

      Pin It

Οι τίτλοι τέλους της πολύκροτης δίκης της Μανωλάδας αναμένεται να πέσουν την επόμενη εβδομάδα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και του εισαγγελέα αλλά και την ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.

 

Από την τροπή που πήρε η δίκη μετά τις καταθέσεις των θυμάτων, ήταν αρκετοί οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν. Και μπορεί προχθές ο μεγαλοφραουλοπαραγωγός Ν. Βαγγελάτος να δήλωνε στο δικαστήριο πως δεν είχε δει ποτέ του τους εργάτες, πως δεν είχε επαφές μαζί τους και πως δεν χρωστάει σε κανέναν, η πολιτική αγωγή ωστόσο «απάντησε» σ’ αυτά με βίντεο το οποίο έδειχνε τον κατηγορούμενο Ν. Βαγγελάτο περίπου ένα μήνα πριν από την επίθεση να μιλά στους συγκεντρωμένους εργάτες και να προσπαθεί να τους καθησυχάσει λέγοντάς τους ότι θα τους πληρώσει «από Δευτέρα».

 

«Απειλές»

 

Η ύπαρξη του βίντεο εξόργισε τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Βαγγελάτου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση γιατί το βίντεο τραβήχτηκε χωρίς τη συναίνεση του πελάτη του. Στη συνέχεια, βέβαια, άγνωστο γιατί, πήρε πίσω την απειλή της μήνυσης.

 

Σε αντιφάσεις έπεσαν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αναφορικά με τους πυροβολισμούς που έπεσαν και τα όπλα που είχαν στα χέρια τους εκείνο το βράδυ. Υπενθυμίζεται πως ενώ οι καταγγελίες των μεταναστών μιλούν για δύο καραμπίνες, ένα πιστόλι και αρκετούς πυροβολισμούς, η υπερασπιστική γραμμή μιλά για μία καραμπίνα και για ελάχιστους πυροβολισμούς από απόσταση 90–100 μέτρων. Πώς γίνεται βέβαια από 4 πυροβολισμούς μιας καραμπίνας να τραυματίστηκαν περίπου 30 εργάτες γης και από τέτοια απόσταση, είναι ένα ζήτημα… Ειδικά όταν τα σκάγια «πήγαν στο χώμα και εποστρακίστηκαν», όπως κατέθεσαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top