25/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο πλευρό των αμάχων

Συλλαλητήριο για Γάζα διοργάνωσαν χθες φορείς της Θεσσαλονίκης.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Η επίθεση ξεπερνά τα χαρακτηριστικά ενός πολέμου. Δεν γίνεται για αντίποινα». Με τα λόγια αυτά μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας στη Θεσσαλονίκη και αλληλέγγυοι πολίτες που συμμετείχαν στο χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία στη Γάζα έβαλαν φωτιά και έκαψαν ισραηλινές σημαίες, στέλνοντας μήνυμα οργής ως απάντηση στο αιματοκύλισμα χιλιάδων αμάχων.

 

Στο συλλαλητήριο, που συνδιοργάνωσαν φορείς της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, η Ενωση Συντακτών και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές, φτάνοντας μπροστά στο εμπορικό κέντρο όπου στεγάζεται το αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή, προχώρησαν στο κάψιμο και μιας αμερικανικής σημαίας, καταδεικνύοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο τη συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.

 

Συγκεντρώνουν φάρμακα

 

«Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν μέχρι νοσοκομεία και σχολεία και απειλούν ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους. Δεν αρκεί πια μια καταδίκη. Εχουμε ανάγκη τη συμπαράσταση όλου του κόσμου. Οι κυβερνήσεις να βγάλουν σοβαρές ανακοινώσεις, που να μη μιλούν για το δήθεν δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως έκαναν η Μέρκελ και ο Ομπάμα. Κινδυνεύουν οι Ισραηλινοί από αυτά τα παιδάκια;» είπε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η ουσιαστική παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Στο μεταξύ στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη τοπικών φορέων, ξεκινάει πρωτοβουλία συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού και ανθρωπιστικής βοήθειας για να σταλούν στην περιοχή.

 

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην οδό Ερμού, όπου διαλύθηκε ειρηνικά περίπου στις 22.30΄. Νωρίτερα, στο ίδιο σημείο είχε καταλήξει άλλη πορεία που πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο.

 

Scroll to top