27/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Εξάπλωση

 

Εξαπλώνεται στην περιφέρεια το μοντέλο που προώθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τον συντονισμό δράσης μεταξύ κομμάτων και φορέων, με αντικείμενο τη συγκρότηση πολιτικού και κοινωνικού μετώπου για την προστασία των αιγιαλών και του δημόσιου πλούτου. Η επιτυχημένη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη αποτέλεσε τον οδηγό για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα, στον Βόλο, πραγματοποιείται κοινή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Κοινωνικής Συμφωνίας (στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο της πόλης), με σκοπό να αποκρουστούν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και οι ρυθμίσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον και τη βιώσιμη οικονομία.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

„ Δεν βλέπει η ΔΕΗ;

 

Δεν πρόλαβε να γίνει η κηδεία της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά της Κρήτης, που πέθανε γιατί η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλών, και η βουλευτής της Ν.Δ., Ζέττα Μακρή, κατήγγειλε με επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος νέο περιστατικό διακοπής ρεύματος σε σπίτι τετραπληγικού, στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή τη φορά, μιας και η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα στην επανασύνδεση του ρεύματος. Ισως θορυβήθηκαν από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, ίσως επρόκειτο για τραγικό λάθος. Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ θα πρέπει να έχει συνέπεια λόγων και έργων.

 

Δ.Α.

 

…………………………………………….

 

„Κατάσκοποι

 

Κι ενώ αναπαύεσαι πάνω στις δόξες σου έχοντας κερδίσει Μουντιάλ και επιβάλλεις οριστικά την οικονομική και πολιτική ηγεμονία σου στην ήπειρο, «σου κάθεται» η Ουκρανία. Και αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά ότι το οικοδόμημα της κυριαρχίας σου, αυτό που έχτισες με τόσο κόπο και δόλο όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι πια και τόσο σταθερό. Οτι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείς να αναθεωρήσεις τους μακροχρόνιους ενεργειακούς σου σχεδιασμούς και να πληρώνεις ακριβότερα το πετρέλαιο. Και τότε καταλαβαίνεις, Γερμανέ μεγαλοβιομήχανε, ότι τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι μόνιμο, ότι υπάρχει «θεία δίκη». Μόνο που, αντί να τη βρεις από τα θύματα της απληστίας σου, τους εξαθλιωμένους «τεμπέληδες του ευρωπαϊκού Νότου», σου την έφεραν -και αυτή τη φορά- οι Αγγλοσάξονες σύμμαχοι και οι κατάσκοποι… Τραγωδία.

 

Μπ.Μιχ.

 

…………………………………………….

 

„Ολίσθημα

 

Σχέδιο ψηφίσματος ενάντια στην αιματοχυσία στην Παλαιστίνη κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση». Οι σύμβουλοι της παράταξης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλλουν τη διοίκηση της περιφέρειας για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση. Μετά την πρόσκληση χρυσαυγιτών βουλευτών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, νέο φάουλ για τον «αντάρτη» περιφερειάρχη της Ν.Δ.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

…………………………………………….

 

„Βολές εκ των έσω

 

Οι βολές από τα έδρανα της συμπολίτευσης εναντίον του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης συνεχίζονται. Μετά τους έξι «καραμανλικούς» που «βομβάρδισαν» τον Γκ. Χαρδούβελη για τη συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση, ο Πύρρος Δήμας (ΠΑΣΟΚ), με ερώτησή του στη Βουλή, κάνει λόγο για «κράτος ανασφάλειας, αστάθειας και φορολογικής αδικίας» και τονίζει ότι «οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι από το ίδιο τους το κράτος». Αναφερόμενος στον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, σημειώνει ότι έχει αδειάσει τα ταμεία και ζητά από τον ΥΠΟΙΚ άμεσα μέτρα ανακούφισης των «ταλαιπωρημένων» φορολογουμένων.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„Τουριστικός «μεσαίωνας»

 

Να ενημερώσουν τη Βουλή για τις τραγικές συνθήκες εργασίας στον τομέα του τουρισμού καλεί τους υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας και Οικονομικών η Μίνα Ξηροτύρη. Με ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικαλείται τις καταγγελίες των εργαζομένων για τα υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας, τις κακές συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, τις απολύσεις και τη συνεχή αντικατάσταση του προσωπικού, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τη μη εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων και τις πλαστές συμβάσεις. «Σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε κλιμάκια συντονισμένου ελέγχου, η απουσία των οποίων δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς, αλλά και σε θέματα αφορολόγητου εισοδήματος και απόκρυψης εσόδων;», ρωτά μεταξύ άλλων.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„Πάλι αδιάβαστος;

 

Με αφορμή την προσφυγή 162 ομόφυλων ζευγαριών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, δεύτερη προσφυγή μετά την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την απόφαση που έβγαλε το Δικαστήριο τον Νοέμβριο, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπ. Δικαιοσύνης γιατί αρνείται να προχωρήσει στην «άρση των χρόνιων και συστηματικών παραβιάσεων», με κίνδυνο να επιβαρυνθεί το Δημόσιο με αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. Ρωτούν επίσης πότε προτίθεται να φέρει προς συζήτηση την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει στο Σύμφωνο διευρυμένα δικαιώματα. Ο υπουργός έχει δηλώσει στο παρελθόν πως το θέμα χρειάζεται… «μελέτη σε βάθος της εθνικής νομοθεσίας». Για να δούμε: έχει προχωρήσει η μελέτη ή θα ξαναπιαστεί αδιάβαστος;

 

Δ.Αγγ.

 

…………………………………………….

 

„«Θερινά όνειρα»

 

Για «θερινά όνειρα του κ. Σαμαρά» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με αφορμή τη βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας υπενθύμισε το σχετικό παρελθόν του νυν προέδρου της Ν.Δ., τόσο το 1993, «που βάφτιζε τα ψηφιακά του ΟΤΕ Σκοπιανό και έκανε δώρο στους “εθνικούς προμηθευτές” ψήφους συμπιλίδικες», όσο και το 1995 «που ψήφιζε μαζί με ΠΑΣΟΚ Πρόεδρο, κόβοντας την ευκαιρία από τον μακαρίτη Εβερτ να πάει σε εκλογές έχοντας το πάνω χέρι». «Δεν θα το γλιτώσει το πικρό ποτήρι των εκλογών», καταλήγει.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„Πυλώνας σταθερότητας

 

Τη συμβολή του κόμματός του στη διατήρηση της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος έχει αναγάγει σε προμετωπίδα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

«Το Ποτάμι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα», δήλωσε χθες ο επικεφαλής του (ΣΚΑΪ), ο οποίος επανέλαβε την άρνησή του για διάλογο με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. Για την αλλαγή πολιτικών που επείγει, τα οξύτατα προβλήματα της κοινωνίας και τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους, θα πει κάτι ουσιαστικό και άμεσα υλοποιήσιμο το Ποτάμι;

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

„Απλή σκέψη

 

Μειώθηκαν κατά 11% στην επικράτεια, το πρώτο τετράμηνο του 2014, οι διαρρήξεις καταστημάτων, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Λογικό, αφού τα μισά τα έκλεισαν τα μνημόνια…

 

Ν.ΦΩΤ.

 

…………………………………………….

 

„Αβλεψία;

 

Καταγγελία ήρθε στην «Εφ.Συν.», σύμφωνα με την οποία, απόφοιτος Σχολής Ναυπηγικής έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Γράφτηκε κανονικά και πήρε φοιτητική ταυτότητα. Δύο μήνες μετά, βγήκε μια νέα λίστα με όσους εισήχθησαν στη σχολή, στην οποία όμως δεν υπήρχε το όνομά του. Οταν ρώτησε γιατί μένει εκτός, του απάντησαν ότι στην πρώτη λίστα έγινε λάθος από «αβλεψία των μελών της επιτροπής». Και τώρα τι;

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

 

…………………………………………….

 

„Ολοι στη συναυλία

 

Σε συναυλία αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και σε όλους τους αγωνιζόμενους εργαζομένους καλεί το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η συναυλία, στην οποία θα τραγουδήσει η Χάρις Αλεξίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα 28/7 στις 9 μ.μ. «Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η διάλυση και ισοπέδωση των δημόσιων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών δεν θα περάσουν!», αναφέρει η ανακοίνωση. Αν αναλογιστούμε πόσοι κλάδοι εργαζομένων πλήττονται ο ένας μετά τον άλλο από την εφαρμοζόμενη πολιτική -σχολεία, Πανεπιστήμια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπουργεία, νοσοκομεία- μπορούμε να αντιληφθούμε τη συμβολική σημασία τέτοιων εκδηλώσεων.

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

 

Scroll to top