Pin It

Δυο αστυνομικοί-μπράβοι, που είχαν αναλάβει να ξυλοκοπούν και να εκφοβίζουν 30χρονο Αφγανό ώστε να τον αναγκάσουν να φύγει από τη δουλειά του χωρίς να πάρει τα δεδουλευμένα του, ύψους 23.900 ευρώ, συνελήφθησαν προχθές από τους «Αδιάφθορους».

 

Πρόκειται για έναν 49χρονο αρχιφύλακα και έναν 25χρονο αστυφύλακα, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη πήγαν μαζί με έναν 36χρονο στην επιχείρηση ενός 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή Λάκα Αναβύσσου, και εκεί κτύπησαν και εκφόβισαν τον άτυχο Αφγανό που δούλευε σε αυτήν από το 2010. Καθώς είχαν πάει στο σημείο με περιπολικό, οι κάτοικοι της περιοχής δεν άργησαν να μάθουν τι είχε γίνει και το κατήγγειλαν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους δύο ιδιώτες.

Εκφοβισμοί

 

Οπως έμαθαν, πριν από δύο εβδομάδες ο αρχιφύλακας είχε πάει μαζί με τον 25χρονο αστυφύλακα στην επιχείρηση και είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά, εξυβρίζοντας και απειλώντας τον αλλοδαπό. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος γνωρίζονταν με τον 46χρονο επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον Αφγανό να φύγει από την επιχείρηση χωρίς να πάρει τα δεδουλευμένα του.

 

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, και με αυτή οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές, ενώ οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top