27/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It
 Θέατρο
«Πέρσες»
Οι «Πέρσες» του Αισχύλου είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Αποτελούν μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο τα θέματα της ύβρεως, της αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενα διαχρονικό μάθημα ηθικής πάνω στην άκαμπτη συνείδηση του κάθε δυνάστη, που, ιστορικά, έχει προκαλέσει πολέμους και ανθρώπινο πόνο. Οι «Πέρσες» του Αισχύλου είναι η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα, καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.
26/7: Καβάλα, 29/7: Αλεξανδρούπολη, 2/8: Κατερίνη
…………………………………………………………………………….
Σινεμά
«Σε λάθος χρόνο»Tου Στίβεν Νάιτ, με τον Τομ Χάρντι. «Η διαφορά μεταξύ του ποτέ και του μόνο μια φορά είναι η διαφορά μεταξύ καλού και κακού». Ο Ιβαν Λόκε είναι ένας απλός άνθρωπος, παντρεμένος με δύο παιδιά κι επιβλέπων μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία. Ενα βράδυ, κάτι που έκανε λίγους μήνες νωρίτερα, θα γυρίσει να τον στοιχειώσει και θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή του και των ανθρώπων που αγαπά, για πάντα. Ταυτόχρονα απειλείται κι ένα έργο που έχει αναλάβει. Στην προσπάθεια του να κάνει το σωστό και να μην επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του θα ρισκάρει τα πάντα: τη δουλειά του, τη φήμη του, την οικογένειά του, τη ζωή που πάλεψε τόσο σκληρά να χτίσει.
………………………………………………………………………….
Θέατρο
Caveman του Rob Becker
Ο «Caveman», ανανεωμένος όσο ποτέ, ετοιμάζει τη βαλίτσα του με σκοπό να ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας για να συναντήσει για ακόμη μια χρονιά τους πολυάριθμους θαυμαστές του! Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη του Caveman στον Γιώργο Παρτσαλάκη, αναμετριέται με έναν από τους πιο αγαπημένους ρόλους της καριέρας του και αυτό το καλοκαίρι. Ως γνήσιος απόγονος του Caveman, συνεχίζει να μας αποκαλύπτει με τον πλέον διασκεδαστικό δικό του τρόπο τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, που εδώ και 30.000 χρόνια κάνουν τη συνύπαρξή τους κάποιες φορές «ανυπόφορη» αλλά πάντα αυτονόητη και μοναδική.
26/7: Κερατέα, 28/7: Πόρτο Ράφτη, 29/7: Ξυλόκαστρο, 30/7: Παπάγου, 31/7: Σαρωνίδα
…………………………………………………………………………
Μουσική
Μίλτος Πασχαλίδης – NaturArt Festival 2014Ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνει το φετινό καλοκαιρινό συναυλιακό ραντεβού του σε όλη την Ελλαδα. Συγκεντρώνει τραγούδια, διαθέσεις και φίλους και υπόσχεται μια απρόβλεπτη βραδιά με αγαπημένα τραγούδια αλλά κυρίως ό,τι φέρει η στιγμή. Γνωστός πια για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής μπορεί να οδηγήσει στις πιο απρόβλεπτες επιλογές, ο Καλαματιανός στην καταγωγή, πολιτογραφημένος όμως Κρητικός, Μίλτος Πασχαλίδης έχει ενσωματώσει στα τραγούδια του την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο.
Φυσικά δεν λείπουν τα δικά του τραγούδια, από τα γνωστότερα, όπως το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος», το «Φωτιά μου» και το «Στα είπα όλα» μέχρι τα πιο πρόσφατα από τον δίσκο «Ξένοι σ' έναν τόπο που αλλάζει». Τραγούδια γεμάτα ευαισθησία, θυμό, τρυφερότητα και ενίοτε χιούμορ.
26/7: Δράμα
…………………………………………………………………………
Μουσική
Φίλιππος Πλιάτσικας – Μπάμπης Στόκας
Μετά τις πρώτες, πολύ πετυχημένες συναυλίες ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας συνεχίζουν το ταξίδι τους σε όλη την Ελλάδα! Στο πλευρό τους η ταλαντούχα Γεωργία Νταγάκη που με την κρητική λύρα της σε ένα δυνατό πρόγραμμα καταλύει τα όρια ανάμεσα στο rock και την παραδοσιακή μουσική.
Μια συνάντηση φίλων, με μοναδικές ερμηνείες, αξέχαστους στίχους, αγαπημένους ήχους, σε ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, με τραγούδια από τις προσωπικές τους διαδρομές, αλλά και πολυαγαπημένα από τους 20 δίσκους των Πυξ Λαξ, σε μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές και όμορφες εκπλήξεις.
28/7: Ζάκυνθος, 29/7: Αργοστόλι
………………………………………………………………………
Event
Η πρώτη αστροβραδιά στο «Kinsterna»!Φέτος το καλοκαίρι κάτι συναρπαστικό συμβαίνει στο «Kinsterna» για πρώτη φορά! Για τις σκοτεινές νύχτες της Μονεμβασιάς, όπου ο ουρανός είναι γεμάτος αστέρια, η Μυρτώ Κυριακίδου, αστροξεναγός του αρχοντικού, θα ξαναζωντανέψει τους ελληνικούς μύθους! Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτότυπης εμπειρίας, η Μυρτώ θα μιλήσει για τους άθλους του Ηρακλή και για το τι συνέβη στη φιλάρεσκη Κασσιόπη, διαβάζοντας το ουράνιο βιβλίο των αστερισμών! Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να δουν τη Σελήνη, πλανήτες και αστρικούς σχηματισμούς με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού. Η συμμετοχή στην αστροβραδιά παρέχεται δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις ειδικές προσφορές διαμονής στο www.kinsternahotel.gr

Στις 30 Ιουλίου…………………………………………………………………….

 

ΒΙΒΛΙΟ
«100 χρόνια Ελληνικού Τουρισμού: Οι πρωτοπόροι τού χθες και του σήμερα»

Η έκδοση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, προβάλλει κορυφαία έργα και στιγμές στην πορεία του ελληνικού τουρισμού: από τη σύσταση του Γραφείου Ξένων και Εκθέσεων το 1914 και τον σχεδιασμό των Ξενία το 1960, μέχρι την εμφάνιση των μικρών ξενοδοχείων πολυτελείας και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων τουριστικών προορισμών του 21ου αιώνα.
Η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, στο http://specialeditions.hotelandrestaurant.gr/.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

SIFF 2014  2ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Σύρου

26 Ιουλίου- 1 Αυγούστου 2014
Το SIFF αποτελεί πρωτοβουλία του Jacob Moe και της Cassandra Celestin, oι οποίοι επισκέπτονται τη Σύρο εδώ και χρόνια. Βασικός σκοπός του είναι η προώθηση ταινιών που στερούνται εκπροσώπησης στα μεγάλα φεστιβάλ, η ένταξη του ελληνικού και περιφερειακού κινηματογράφου σε ένα διεθνές περιβάλλον και η δημιουργία ενός καινούργιου χώρου για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα. Επιπλέον, το SIFF αναδεικνύει την πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη, οργανώνοντας προβολές σε διαφορετικούς χώρους στην πόλη και καλλιεργώντας συνεργασίες με τοπικές ομάδες.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) πραγματοποιείται για 2η χρονιά, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2014.
Φέτος υπάρχει διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους η Μαρία Δρανδάκη, παραγωγός, η σκηνοθέτις Πέννυ Παναγιωτοπούλου και ο πεζογράφος και σεναριογράφος Θανάσης Βαλτινός. Μερικοί από τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ είναι ο θερινός κινηματογράφος «Παλλάς», το ναυπηγείο του Ταρσανά, το παραθαλάσσιο μπαρ «Αστέρια» και η Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Για την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός θα επιλέξει 4 μουσικά θέματα από ταινίες τα οποία θα αποδώσουν μέλη της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Συνολικά θα προβληθούν περίπου 50 ταινίες.Το φετινό πρόγραμμα του SIFF περιλαμβάνει:
• προβολές ταινιών του John Cassavetes και του Elia Kazan, με παράλληλα σεμινάρια από τον φωτογράφο, και κάτοικο Σύρου, Πλάτωνα Ριβέλλη
• workshop πάνω στο observational documentary με τη σκηνοθέτρια Εύα Στεφανή
• προβολή τεσσάρων φιλμ σε επιμέλεια του Στέφανου Τσιβόπουλου (Ελληνικό Περίπτερο στην Μπιενάλε της Βενετίας 2013), ο οποίος θα συζητήσει ενώπιον του κοινού με τον ιστορικό Mark Mazower
• προβολές avant-garde ελληνο-γαλλικών συμπαραγωγών σε επιμέλεια του κινηματογραφιστή Theo Deliyiannis
• προβολή βωβού κινηματογράφου με live συνοδεία του Βραζιλιάνου πιανίστα Fabio Luz
• εικαστική έκθεση με έργα των Mona Hatoum, Adela Jušić, Silvia Kolbowski και Πάκυ Βλασσοπούλου, σε επιμέλεια του Κώστα Στασινόπουλου
• προβολή επιλεγμένων ταινιών που προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ το 2013-14
Με στόχο το SIFF να διατηρήσει έναν προσωπικό και προσβάσιμο χαρακτήρα, τα εργαστήρια και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται δωρεάν, ενώ φέτος κάθε προβολή θα έχει κόστος 2 €. Με το εβδομαδιαίο πάσο του φεστιβάλ, που θα κοστίζει 10 €, θα παρέχεται έκπτωση στα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ της Ερμούπολης.

Scroll to top