mathites

28/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Μαύρο» βλέπουν οι μαθητές το επαγγελματικό μέλλον τους / «Άδειασε» την Ντόρα, επέλεξε Αβραμόπουλο / Χαράτσι μέσω... υπολογιστή / «Προωθούνται» Κυπριακό και Σκοπιανό /  Αναζητώντας την εκεχειρία στη Γάζα / Ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς.
      Pin It
  • «Ρουσφέτι ή ξενιτιά» βλέπουν οι μαθητές για το επαγγελματικό τους μέλλον.  Τις διασυνδέσεις και τα πολιτικά μέσα θεωρούν οι μαθητές «διαβατήριο» για την επαγγελματική αποκατάσταση σε έρευνα της «Εφ.Συν.».

 

  • Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς«άδειασε» την Ντόρα Μπακογιάννη. Έπειτα από έντονο παρασκήνιο και σκληρές διαβουλεύσεις, το Μαξίμου επέλεξε τον υπουργό Άμυνας για νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην κ. Μπακογιάννη και η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Μαρία Δαμανάκη.

 

  • Κυπριακό-Σκοπιανό ξανά στην κορυφή της ατζέντας. Στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή οι συνομιλίες στη Λευκωσία . Επαφές στα Σκόπια του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος στη συνέχεια έρχεται στην Αθήνα.

 

  • Στην ανακατανομή των κονδυλίων της προνοιακής πολιτικής προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας,  ώστε να εξασφαλίσει το 1 δισ. ευρώ που απαιτείται για την καθολική εφαρμογή του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

 

  • Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο ολιγόωρων «ανθρωπιστικών» εκεχειριών, η Χαμάς και το Τελ Αβίβ άρχισαν από το μεσημέρι της Κυριακής να επιδίδονται σε μία επικοινωνιακού τύπου «μάχη εντυπώσεων», με αντικείμενο μια νέα 24ωρη κατάπαυση του πυρός.

 

  • Ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς. Ξεκινώντας από χλευαστικά σχόλια, συνέχισαν με επιθετική συμπεριφορά, ύβρεις και απειλές. Καταγγελίες ότι το «100» αρνήθηκε να παρέμβει.

 

  • Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο – παρέμβαση στην εφημερίδα «Εποχή», αναλύει τη στρατηγική του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας «από μια ευρεία πολιτική και κοινωνική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

  • Η μητέρα του Ροΐδη και η Πάπισσα Ιωάννα. Με παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου κλείνει το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο σκηνοθέτης αναζητά τη γυναίκα που έγινε Πάπας σε μια παράσταση-σχεδίασμα, ένα work in progress, που δεν φτάνει μέχρι το τέλος της ιστορίας της.

 

  • Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες η Εφορία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα πληρώσουν για σπίτια, αγροτεμάχια και αυθαίρετους χώρους που έχουν «τακτοποιηθεί».

 

  • Δίκη Βελβεντού: Εισαγγελείς εντάσσουν στον κατάλογο των πιθανών τρομοκρατών, δράστες άλλων αδικημάτων, ακόμη κι αν απλώς ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

 

 

 

efsyn.gr

Scroll to top