28/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

«Εναλλακτικός»

 

Να πείσει ότι διαφέρει από το στερεότυπο ύφος των άλλων πολιτικών προσπαθεί από την πρώτη στιγμή ο νεαρός γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος. Επιχειρεί να περάσει ως εναλλακτικός, κυρίως μέσω φωτογραφίσεων και συνεντεύξεων με «λαϊφστάιλ» περιεχόμενο, όπως η συνέντευξη στην εφημερίδα «Μετρόπολις», όπου δήλωσε ότι ακούει Μποφίλιου, Μαραβέγια και Τρύπες. Παλαιότερα είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς», «αποκαλύπτοντας» ότι πάει γυμναστήριο νωρίς το πρωί και, μικρός στη Θεσσαλονίκη, διακρινόταν για τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να προσεγγίσει τη νέα γενιά και να ταράξει τα «συντηρητικά» νερά του δεξιού ακροατηρίου. Κατανοητό. Πάντως, με φωτογραφίσεις σε απίθανες πόζες και εμφανίσεις σε κουτσομπολίστικες εκπομπές δεν πείθεις ότι είσαι εναλλακτικός. Αυτογελοιοποιείσαι και κάνεις χειρότερη την εικόνα που έχει η κοινωνία για το πολιτικό προσωπικό.

 

Δ.Κ.

 

„ Συναντήσεις

 

Εβδομάδα συναντήσεων «για την Κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση» θα είναι και η επόμενη για τη ΔΗΜΑΡ. Σήμερα, η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Θ. Θεοχαρόπουλο, Δ. Αναγνωστάκη και Στ. Μανίκα, θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, αύριο με τους εκπροσώπους του κόμματος Ευρώπη – Οικολογία και την Παρασκευή με τον Χρήστο Αηδόνη από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ, που θα επαναληφθεί μέσα στον Αύγουστο, αλλά και με τους Οικολόγους Πράσινους. Το πλέον κρίσιμο ραντεβού, που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, θα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δ.Κ.

 

„ Εξοπλιστικά

 

Αντιπαράθεση Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προέκυψε με αφορμή τη δίκη για τα εξοπλιστικά. Η ΕΔΕ καταλογίζει στον ΔΣΑ ότι έχει λάθος θέση και αδικαιολόγητα δημιούργησε ένταση, για τις αναβολές στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων TorM1, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχαήλ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που διακόπηκε για τον Σεπτέμβριο. Η ΕΔΕ θεωρεί ότι «η επιμονή τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και των λοιπών συνηγόρων, στην άποψή περί αποχής και η εκ του λόγου τούτου δημιουργηθείσα μεγάλη ένταση, είναι μη δικαιολογημένη, όπως, επίσης, μη δικαιολογημένες και αντιδεοντολογικές είναι και οι σχετικές με την υπόθεση αυτή ενέργειες, καθώς και η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Σ.Π.

 

„ Βέτο

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθούσε την παραμονή της Μαρίας Δαμανάκη στη θέση της επιτρόπου, γνώριζε όμως εξαρχής ότι το σενάριο αυτό δεν είχε πιθανότητα να ευοδωθεί. Τελικά, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και συναίνεσε στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον οποίο έχουν συγκρουστεί σφόδρα, προκαλώντας τρικυμία στη συγκυβέρνηση, πριν από μερικούς μήνες σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων. Εδώ, φυσικά θα σκεφτεί κανείς, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του έχουν δεχτεί σχεδόν τα πάντα στο όνομα της περίφημης σταθερότητας, στον Αβραμόπουλο θα έβαζαν βέτο;

 

Δ.Κ.

 

„ Πανίκας

 

Θύμα της κρίσης και πνιγμένος στα χρέη δηλώνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι βγάζει στο σφυρί οικόπεδα και ακίνητα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Σε ρόλο Βασιλάκη Καΐλα, στη χειρότερή του εκδοχή, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι βάζει πωλητήριο μεταξύ άλλων σε ένα ρετιρέ επιπλωμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αριστοτέλους, σε δύο οικόπεδα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και το Νέο Ρύσιο, σε δύο ισόγεια καταστήματα με πατάρι και υπόγειο στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και σε κάποια ακόμη ακίνητα της οικογένειάς του στη Χαλκιδική. Αν κάποιος συγκινήθηκε και ενδιαφέρεται, ας τρέξει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται και διευκολύνσεις…

 

Δ.Κ.

 

„ Συνεργασίες

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και διερευνούμε τις δυνατότητες ύπαρξης ενός εναλλακτικού προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας», δηλώνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εξηγώντας την πρωτοβουλία Κουβέλη να στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, κίνηση που δυσχεραίνει τις συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλει «ούτε καλημέρα» με την Κουμουνδούρου. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, μέσω της χθεσινής του συνέντευξης στον «Αγγελιοφόρο», δείχνει, πάντως, ότι το κόμμα του, παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τη στρατηγική για τη συνεργασία Κεντροαριστεράς – Αριστεράς. Αν δικαιωθεί ή όχι, θα το ξέρουμε οσονούπω…

 

Γ.Δ

 

„ Ανοησίες

 

Μια ανάρτηση στο facebook του πρώην εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλου, προκάλεσε ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια. Ο φέρελπις νεαρός, αναφερόμενος στην επιλογή του Δ. Αβραμόπουλου για τη θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έγραψε «Αμα είσαι “κύριος τίποτα”, έως και Επίτροπος γίνεσαι σε αυτήν τη χώρα». Η ανάρτηση «κατέβηκε», όμως είχε ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο περιβάλλον του υπουργού Αμυνας όσο και στο μέγαρο Μαξίμου. Οι προσωπικές σχέσεις του Α. Παπαδόπουλου με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστές, όμως στην πολιτική καλό είναι να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Σίγουρα unfair για τον νεαρό πολιτικό.

 

Κ.Π.

 

„ Τι μου θύμισες τώρα…

 

Η επιστροφή Θ. Πλεύρη στη Βουλή μάς έκανε να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας. Οπως για παράδειγμα σχετικά με την ανάμειξή του στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου, που είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, το οποίο τον είχε κατηγορήσει ευθέως για αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορούσε τη Ν.Δ. ότι η συμμετοχή του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ στο ψηφοδέλτιο του εκλεκτού τού κόμματος του Αντ. Σαμαρά «συνιστά άλλο ένα δείγμα της ακροδεξιάς στροφής της Ν.Δ. και της διολίσθησής της σε ακραίες θέσεις».

 

Δ.Κ.

 

„ Για ψώνια

 

«Λαοθάλασσα» ανταποκρίθηκε χθες στο κάλεσμα του Θάνου Τζήμερου για ψώνια στα καταστήματα, φωνάζοντας όπως έλεγε και ο ίδιος: «Σήμερα λέμε όχι στους λαϊκοφασίστες». Περισσότεροι ήταν τελικά οι… διαδηλωτές (ενάντια στο άνοιγμα) από τους πελάτες. Προς μεγάλη απογοήτευση του νεοφιλελεύθερου πολιτικού, όμως, οι περισσότεροι καταστηματάρχες αποφάσισαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους προτιμώντας ένα μπάνιο. Οι τουρίστες βέβαια στα δελτία των 8 δήλωσαν ότι επιθυμούν τα καταστήματα ανοιχτά. Οσοι δεν ψώνιζαν είχαν πάντως την ευκαιρία να χαζέψουν τα ΜΑΤ να χτυπάνε διαδηλωτές. Υστερα έφαγαν χωριάτικη και ανέβηκαν στην Ακρόπολη.

 

Κ.Ζαφ.

 

„ Οφειλές

 

Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Δημόσιο παραδέχεται η Σοφία Παπανδρέου, δίνοντας διευκρινίσεις έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρει ότι οφείλει στην Εφορία 500.000 ευρώ από φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, από τα οποία τα 300.000 είναι ληξιπρόθεσμα. Στη δήλωσή της η κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ένα μέρος των οφειλών «έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά», καθώς και ότι ένα άλλο μέρος, το οποίο «προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί». Επίσης, τονίζει ότι εδώ και πολύ καιρό, από το εξωτερικό που μένει, έχει κάνει ενέργειες για την πώληση ακινήτου, οι οποίες το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και έτσι θα γίνει εφικτή η πλήρης εξόφληση όλων των υποχρεώσεών της.

 

Κ.Π.

 

„ Γενέθλια

 

Γενέθλια έχει σήμερα ο Α. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει» τα σαράντα του χρόνια, αφού γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1974. Είναι βέβαιο ότι θα γίνει αποδέκτης πολλών ευχών και δώρων, πάντως σίγουρα ένα δώρο δεν θα του το προσφέρουν. Και αυτό δεν είναι άλλο από το βιβλίο του Ν. Πουλαντζά «Το Κράτος, η Εξουσία, ο Σοσιαλισμός», του οποίου την ακροτελεύτια φράση αξιοποίησε στο άρθρο του στην «Εποχή». Είχε γράψει ο σπουδαίος διανοητής και ενστερνίστηκε ο Α. Τσίπρας αναφερόμενος στους πολιτικούς κινδύνους: «Κίνδυνοι του δημοκρατικού σοσιαλισμού που δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε παρά μόνο με έναν τρόπο: να κάτσουμε φρόνιμα και να βαδίζουμε δίχως λοξοδρομήματα υπό την επιτήρηση της προχωρημένης φιλελεύθερης δημοκρατίας, αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία…».

 

Φ.Π.

 

Scroll to top