Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν βέβαιο πως θα πνεύσει άνεμος αλλαγής και αισιοδοξίας. Αυτό φαίνεται και στα πρώτα φιλικά, όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στη διεκδίκηση των τίτλων. Αλλωστε, θα ήταν «επίτευγμα» αν ο νέος προπονητής κάνει χειρότερη δουλειά από τον Ντέιβιντ Μόγες. Οπως και να το κάνουμε όμως, το όνομα του νέου Ολλανδού προπονητή της ομάδας αποτελεί εχέγγυο ανάκαμψης.

Αυτό το ξέρουν καλά και οι επενδυτές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Φαν Χάαλ, η μετοχή της Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει ανέβει σχεδόν 20%, με συνέπεια να αυξηθεί η αξία του συλλόγου κατά 300 εκατομμύρια ευρώ!

Η παραπάνω -λογιστική- εξέλιξη επιτρέπει στον 65χρονο να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στις μεταγραφές. Εκτός του Ντι Μαρία, οι Αγγλοι ζητούν μια ακόμη αξιόπιστη λύση για τον άξονα. Η περίπτωση του Αρτούρο Βιδάλ παραμένει στο προσκήνιο και μάλιστα χθες αργά το βράδυ, ο Χιλιανός χαφ είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Γιουβέντους.

Η Μάντσεστερ προσφέρει στους Ιταλούς περισσότερα από 50.000.000 ευρώ και στον παίκτη συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ! Ο Βιδάλ ζήτησε να αποχωρήσει, όμως είναι αμφίβολο αν θα τον αφήσουν οι Ιταλοί πρωταθλητές σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος με τις κινήσεις που γίνονται (μέτριες μεταγραφές, πρόσληψη Αλέγκρι αντί Κόντε κ.λπ.).

Στο περιθώριο του φιλικού με τη Ρόμα, η Γιουνάιτεντ έκανε κρούση στους Ιταλούς για τον Στρόοτμαν. Ο Ολλανδός αμυντικός χαφ αποτελεί πόθο του Φαν Χάαλ, αλλά η απάντηση των «τζαλορόσι» ήταν αποτρεπτική: «Βεβαίως και τους τον παραχωρούμε, αρκεί να μας δώσουν 100 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε ο Ρούντι Γκαρσία, ο προπονητής των Ρωμαίων. Με τέτοιες κουβέντες, πιθανότατα δεν θα συνεχιστεί το φλερτ των δύο πλευρών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Γιουνάιτεντ θα επιμείνει στην απόκτηση κάποιων ακριβών και ικανών ποδοσφαιριστών ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Scroll to top